Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ASTAZI VOTAM BUGETUL MUNICIPIULUI BISTRITA PE ANUL 2019.

In mod normal, la final de decembrie, trebuia sa avem bugetul aprobat si planul de investitii sa fie operational, la inceput de an trebuiau realizate licitatiile, iar astazi sa fie incepute lucrarile. Propunerile pe care le fac  astazi impreuna cu colegii din PNL, le-am facut si in anul 2013, cu alti colegi de la aceea vreme si ele au fost votate si urmau sa fie realizate in acel an. De ce nu s-au realizat atunci sau in ultimii cinci ani? Altcineva trebuie sa raspunda. Noi treaba ne-am facut-o, bani au fost. Nu cred ca mai trebuie sa treaca ani pentru a avea puse la punct cateva obiective, cum ar fi:

1.  Modernizarea Pietei Decebal, locul unde mii de bistriteni cumpara produse agroalimentare

2. Modernizarea Padurii Codrisor, amenajarea raului ca zona de promenada si recreere

3. Modernizarea  traseului format din strazile Decebal, A.Muresanu, Nasaudului, Gr. Balan

4. Finalizare lucrari la Colegiul National Liviu Rebreanu

5. Modernizare Scoala Generala nr.4, a Liceului de Muzica, realizare sala de sport Sc. Generala Nr.1.

6. Modernizare zona istorica. Reabilitare strazi Lupeni, I.L.Caragiale, Dogarilor, Kogalniceanu si toate celelalte din arealul central. Ingroparea cablurilor pe intreaga zona si modernizarea pasajelor.

7. Incepere realizare piste de biciclete. Cei aproximativ 80 km propusi in strategia de dezvoltare a municipiului ar trebui realizati pana in 2020. Suntem mult in urma cu acest proiect.

8. Realizarea/amenajarea unor terenuri de sport in localitatile Unirea, Sarata, Slatinita, Ghinda, Viisoara

9. Realizarea unei zone de camping pentru turisti, participanti la concerte

10. Elaborare studiu de oportunitate si fezabilitate pentru valorificarea 3,2 ha teren aflate pe strada Zefirului, reabilitare sit poluat Uzina Termica

Sunt o parte din proiectele urgente ale orasului. Mi-as fi dorit ca ele sa fi fost realizate inainte de a reveni in Consiliul Local. Sper sa fie reabrobate propunerile respective si sper ca de anul viitor sa incepem un nou proiect pentru Bistrita.

 

MIHAI SARMASAN - Consilier Municipal PNL

   

 

 

 

0 comentarii2793 vizualizări18 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0