Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
"Ovidiu Cretu este singurul primar din Europa care foloseste o directiva europeana pentru a suprima democratia".

Deputatul Ionut Simionca, vicepresedinte PMP, s-a aratat revoltat de decizia Primariei Municipiului Bistrita de a tine la secret documentele aferente sedintelor de Consiliu Local dupa intrarea in vigoare, la 25 mai a.c., a Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale (GDPR). "Primarul Municipiului Bistrita ar putea intra linistit in Cartea Recordurilor pentru multe dintre deciziile ciudate pe care le ia ca edil. Ovidiu Cretu s-a intrecut insa pe sine interzicand accesul cetatenilor la documentele dezbatute in consiliul local pe ratiuni legate de protectia datelor cu caracter personal. In loc sa anonimizeze datele personale din aceste documente, primaria a secretizat documentele. Primarul pesedist din Bistrita este singurul primar din Europa care foloseste o directiva europeana pentru a suprima democratia", a declarat parlamentarul bistritean.

               Ionut Simionca a declarat in mai multe randuri ca pune foarte mult pret pe nivelul crescut al transparentei administratiei publice. Deputatul PMP a propus in Parlament o initiativa privind modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, in sensul instituirii obligatiei postarii unor informatii de interes public pe pagina de Internet a unitatii administrativ-teritoriale, cum ar fi ordinea de zi a sedintelor, hotarari de consiliu local sau judetean, rapoarte lunare etc. In acelasi proiect de lege, se propunea inregistrarea sedintelor consiliilor locale cu aparatura tehnica din dotarea primariei si transmiterea acestora pe site-ul primariei.

 

Ionut Simionca

Deputat PMP circumscriptia electorala nr.6.

 

0 comentarii2905 vizualizări20 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0