Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 24 Martie 2019 - 780 vizitatori azi
COMUNICAT DE PRESA - PARTIDA ROMILOR PRO - EUROPA.

Campania S.O.S -Copiii Romi, privind locurile destinate elevilor de etnie roma  la licee, scoli profesionale, universitati si structure ale Ministerului de Interne- "Educatia este calea de success". In fiecare an Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrita-Nasaud, incheie un protocol de colaborare, cu Inspectoratul Scolar Judetean BN, privind buna colaborare si accesul de a intra in scoli pentru a face informare despre locurile special destinate a elevilor de etnie roma.

Potrivit presedintelui si consilierului judetean Emil Neia Lacatus, in aceste zile, Partida Romilor va demara o campanie de informare a romilor cu privire la dreptul lor de-a invata in scoli pe aceste locuri speciale, fiind vorba de licee si scoli profesionale.

" In Campania noastra va fi implicat un grup de tineri romi care vor merge prin fiecare scoala din judet si in comunitatile de romi imbracati in tricouri albe cu inscriptia NOI ITI DAM RECOMANDAREA. Va pot spune ca in anul scolar 2018 - 2019 sunt alocate 150 de locuri la toate liceele din judet iar la scolile profesionale sunt 62 de locuri. In calitate de presedinte si consilier judetean, am rugamintea la toti directorii de scoli din judet sa ii informeze corect pe toti elevii de etnie roma care termina clasa a VIII - a, despre aceste locuri destinate etiniei noastre, chiar sa ii ajute sa isi poata alege corect liceul sau scoala profesionala, pentru ca si ei au dreptul sa isi faca un viitor, scoala si educatia fiind singurele cai de succes in viata!", spune presedintele Partidei Romilor PE, Emil Neia Lacatus.

Precizam ca singurul criteriu care conteaza pentru a accede pe  locul dorit la liceu este media de admitere.

Presedintele romilor bistriteni mentioneaza ca s-au primit brosuri de admitere pentru liceu si scoli profesionale in toate scolile din judet astfel incat parintii si elevii in perioada lunii mai sa studieze oferta educationala pentru licee si scoli profesionale si sa fie consiliati sau indrumati sa isi completeze fisa de optiune., explica Emil Neia Lacatus.

Ce trebuie sa contina dosarul pentru admiterea la licee si scoli profesionale ?

La depunere dosarul trebuie sa contina urmatoarele: cerere de inscriere, copie dupa buletin, foaia matricola clasele 5 - 8, adeverinta cu media generala obtinuta, adeverinta medicala de la medicul de familie si adeverinta de apartenenta etnica din partea Partidei Romilor Pro-Europa Bistrita-Nasaud.

Unde se depun dosarele?

Inscrierea si depunerea dosarelor se face la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, la inspectorul pentru minoritati, Denes Balasz, sau la secretariat, data limita de depunere a dosarelor fiind 15 iunie 2018 .

Repartizarea la licee si scoli profesionale va avea loc pe  data de 5 iulie 2018, in sala de sedinta a Inspectoratului Scolar Judetean .  Elevii care au ramas corigenti vor fi repartizati in a 2-a etapa, in data de  7 septembrie, dar nu vor mai beneficia de locurile destinate elevilor romi ca in prima etapa de repartitie.

La Academia de Politie "Alexandru Ioana Cuza" din Bucuresti, sunt repartizate 10 locuri pe tara  pentru romi, iar la scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" din Campina sunt alocate un numar de  30 de locuri pentru romi, iar la institutia similara din Cluj-Napoca  "Septimiu Muresan", au fost repartizate 10 locuri pentru romi.

" Cei care termina liceul si si-au luat BAC-ul si provin din etnia roma, ii asteptam la sediul PRPE Bistrita-Nasaud pentru a solicita eliberarea de adeverinta de apartenenta etnica. Si la studii superioare sunt alocate 612 locuri la nivel national din care 60 de locuri la Universitate Babes - Bolay din  Cluj-Napoca , pe diferite ramuri", conchide presedintele si consilierul judetean Emil Neia Lacatus.

 

Biroul de presa.

 

0 comentarii1295 vizualizări15 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0