Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 21 Martie 2019 - 10508 vizitatori azi
Drama romanilor care nu mai vor sa fie romani nu e doar a lor, ci si a Romaniei!

Romania devine tot mai pustie. E o realitate cu care nu trebuie sa ne obisnuim. E o realitate care trebuie schimbata! Romania e parasita, abandonata, ca o mama care-si pierde copiii. Unul cate unul, fii ei dispar, cu tot cu promisiunile lor ca se vor intoarce acasa. Romanii pleaca si cei mai multi nu se mai intorc. Aceasta tendinta este dramatica la nivelul populatiei de 16-30 de ani.

Mai mult, numai in 2016, 30.000 de romani au dobandit cetatenia altui stat european, potrivit datelor Eurostat. Numarul este in crestere fata de anul 2015. Si, de parca nu ar fi indeajuns, Romania este, si la acest capitol, prima din Europa!

Sa nu ne intelegem gresit. Raul, in sine, nu este ca romanii au solicitat si alte cetatenii, ci ca unii renunta la cea romana. Si-atunci nu poti sa nu te intrebi: de ce s-a ajuns aici?

Filozofia e cat se poate de simpla, iar realitatea e si ea tot pe atat de dramatica: un om doreste sa devina cetateanul altei tari, atunci cand simte ca aceasta ii ofera siguranta. Cand se simte aparat. Cand onoarea, demnitatea si mandria lui sunt respectate asa cum se cuvine.

Drama romanilor care nu mai vor sa fie romani e si a lor, dar si a Romaniei! Nu are legatura cu cei care pleaca la munca in strainatate. E mult mai mult decat atat. E drama unei lipse mortale de speranta! Sa-ti scoti Romania din suflet e, cu siguranta, o rana de nevindecat. Si, nimic nu e mai trist decat un spirit amputat.

Suntem pe locul doi in lume, in ceea ce priveste emigratia dupa Siria, o tara macinata de razboi!

Este al 9 lea ceas - si ultimul! Daca vom continua sa ne complacem in resemnare, daca vom da neputinciosi din umeri, peste douazeci de ani, Romania va muri!

Ne trebuie un stat puternic care sa-i ofere romanului certitudinea, sentimentul ca e respectat si pretuit "la el acasa", care sa-i dea "acoperirea" de a fi roman!

Pana nu vom avea cu totii dorinta de libertate, de bunastare si de schimbare, vom fi "la noi in patrie, straini!"

 

Europarlamentar Laurentiu Rebega

Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni.

 

0 comentarii1372 vizualizări14 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0