Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 02 Mai 2024 - 14587
Declaratie de presa a deputatului PMP de Bistrita - Nasaud, Ionut Simionca.

Cu ocazia depunerii unei propuneri legislative, domnul deputat Ionut Simionca a sustinut, impreuna cu domnul deputat Eugen Tomac, liderul Gurpului Parlamentar PMP, o conferinta de presa mati, 21 februarie la Camera Deputatilor. Mai jos gasiti discursul sustinut de domnul deputat Simionca cu aceasta ocazie:

 "Va multumesc pentru prezenta la aceasta conferinta de presa si interesul fata de propunerea legislativa pe care o prezentam astazi. Tin sa multumesc colegilor parlamentari de la toate partidele parlamentare pentru ca au inteles ca o initiativa buna merita sustinuta.

Ideea pentru aceasta propunere legislativa mi-a venit ca urmare a tristelor evenimente petrecute la clubul Colectiv si Bamboo. Stiu ca nimic din ce s-a intamplat acolo nu mai poate fi reparat dar prin adoptarea acestui proiect pot fi evitate pe viitor alte evenimente cu deznodamant similar.

Se stie ca din cauza lipsei personalului specializat perioada limita pentru obtinerea autorizatiilor de securitate la incendii a fost prelungit, de catre guvernul Ciolos, pana la data de 30 iunie 2017. Astfel Cluburile, restaurantele si alte spatii publice care necesita o astfel de autorizatie pot functiona in continuare "legal" cu risc major de producere a unui incendiu.

Iata ca dupa Colectiv unde au murit zeci de tineri nevinovati a urmat incendiul de la Bamboo, unde doar o minune a facut sa nu avem acelasi bilant tragic. Fiind profund afectat si preocupat de aceste evenimente am cautat o solutie de diminuare (macar) daca nu de eliminare a producerii unor astfel de tragedii.

In cercetarile facute am aflat ca majoritatea celor care frecventeaza astfel de spatii publice (cluburi, restaurant, etc.) nu cunosc faptul ca aceste localuri nu au autorizatia de securitate la incendii, deci nu cunosc riscul la care se expun in momentul cand viziteaza locurile respective. Astfel am cautat o modalitate de a face cunoscut acest fapt.

In acest sens, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, beneficiarii investitiilor in constructii si amenajari publice vor avea obligatia de realizare si amplasare a unor panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective.

Panourile de instiintare vor avea urmatorul continut tiparit cu litere de tipar de culoare de avertizare  galben de minimum 10 cm pe fundal alb: . "

Beneficiarii investitiilor care nu vor respecta acest minimum de decenta si responsabilitate vor suporta sanctiuni contraventionale aspre.

Pe de alta parte, beneficiarii investitiilor cu autorizatie de securitate la incendiu vor monta panouri de instiintare cu urmatorul continut: .

Astfel, persoanele care merg in aceste locuri vor cunoaste riscul de incendiu pe care si-l asuma si vor decide in cunostinta de cauza daca doresc sau nu sa se expuna acestui risc in mod similar riscului de imbolnavire sau deces asupra caruia sunt avertizate prin etichetarea produselor din tutun.

Initiativa legislativa implementeaza drepturile si obligatiile consacrate de Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, conform careia consumatorii au dreptul de a fi protejati impotriva riscului de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze viata, sanatatea sau securitatea, precum si de a fi informati complet, corect si precis asupra caracteristicilor esentiale ale  serviciilor, astfel incat decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cat mai bine nevoilor lor, iar corelativ, prestatorii de servicii au obligatia sa presteze numai servicii care nu afecteaza viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor.

Initiativa legislativa nu poate fi amanata deoarece poate salva vieti omenesti, drept care solicit adoptarea acesteia in regim de urgenta. Fiecare viata conteaza!"

 

0 comentarii2940 vizualizări22 februarie 2017




rss 2.0
rss 2.0