Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Circa 600 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii probelor din a doua sesiune a examenului national de bacalaureat.

Astazi, 16 august, debuteaza probele scrise ale examenului de bacalaureat, la care s-au inscris 606 de candidati, din care 438 din promotie curenta si 168 din promotiile anterioare. Calendarul de desfasurare a probelor scrise este urmatorul :

  • 16 august - Limba si literatura romana - proba E.a) - proba scrisa
  • 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisa
  • 18 august - Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E.d) - proba scrisa
  • 19 august - Limba si literatura materna - proba E.b) - proba scrisa

 

Procedurile de echivalare si recunoastere a competentelor lingvistice si digitale se vor derula in intervalul 23 - 31 august. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

 

Afisarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD/GDPR), va avea loc in data de 31 august (pana la ora 12:00). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, atat in format fizic, cat si electronic. In acest sens, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Probele scrise incep la ora 9:00, accesul elevilor in sali fiind permis pana la ora 8:30. Reamintim ca toate masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-19 sunt valabile si in sesiunea august-septembrie 2021.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

.

 

 

 

Informare privind desfasurarea primei probe scrise din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2021)

 La prima proba scrisa a examenului national de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 (Limba si literatura romana) au fost prezenti 212 candidati (82,81% din totalul candidatilor inscrisi la aceasta proba). Proba s-a desfasurat astazi, 16 august, in 2 centre de examen. Nu au participat 44 candidati.

 Trei candidati au fost eliminat pentru tentativa de frauda. Acestia nu vor mai avea dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

 

Subiectele si baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Celelalte probe se vor desfasura conform urmatorului calendar:

  • 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisa
  • 18 august - Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E.d) - proba scrisa
  • 19 august - Limba si literatura materna - proba E.b) - proba scrisa

 

Primele rezultate vor fi afisate in data de 31 august, pana la ora 12:00.

Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

 

0 comentarii2268 vizualizări16 august 2021
rss 2.0
rss 2.0