Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
74,53 %: rata de promovare a examenului national pentru definitivare in invatamant.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat astazi, 28 iulie, rezultatele inregistrate de candidatii care au sustinut proba scrisa din cadrul examenului national pentru definitivare in invatamant, sesiunea 2020. Acest lucrua fost posibil ca urmare a eficientei de care au dat dovada toti cei implicati in evaluarea lucrarilor si vine in sprijinul candidatilor, care au aflat mai repede, dar in interiorul calendarului aprobat, rezultatele obtinute.  

Astfel, potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Scolar, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) in judetul Bistrita-Nasaud este de 74,53%, mai mare decat media nationala de 69,17%.

Unul dintre candidati a obtinut media 10, la disciplina Religie ortodoxa.

Au fost declarati promovati, inainte de inregistrarea si solutionarea eventualelor contestatii, 79 de candidati cu medii intre 8 si 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa obtina minimum media 8, calculata ca medie ponderata a notelor obtinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisa. Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel putin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

In aceasta sesiune, 113 candidati au avut dreptul de a sustine proba scrisa din data de 22 iulie. Au fost prezenti 110 de candidati (97,34%). Dintre acestia, 4 candidati s-au retras. Afisarea primelor rezultate s-a realizat atat la centrele de examen, cat si online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestatiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, in zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, pana la ora 12:00. Rezultatele finale se afiseaza la centrele de examen si pe site-ul anterior mentionat, in data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o noua sesiune dupa reluarea, de fiecare data, anterior sustinerii examenului, a stagiului de practica de un an scolar.

 

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii2954 vizualizări29 iulie 2020




rss 2.0
rss 2.0