Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 30 Mai 2020 - 8084 vizitatori azi
"Iarna pe ulita. Cojoace, sumane, pieptare".

In preajma sarbatorilor de iarna, in acest an omagial al satului romanesc, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, prin sectia de etnografie a Muzeului Bistrita, invita elevii si dascalii din judet la un concurs tematic destinat redescoperirii, cunoasterii si valorificarii patrimoniului etnografic al zonei. Este vorba despre organizarea, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud a concursului tematic "Iarna pe ulita. Cojoace, sumane, pieptare", activitate care se adreseaza tuturor elevilor scolilor gimnaziale din judet.

Toate clasele interesate sunt provocate sa ofere o reinterpretare a indragitei poezii "Iarna pe ulita" a poetului George Cosbuc (din care vor utiliza in mod obligatoriu 10 strofe), folosindu-se de mijloace artistice diverse, la alegere, din domenii precum: teatru, desen, arta recitarii. Activitatea propusa de fiecare clasa se va desfasura la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si va avea o durata de maxim 15 minute.

Mai multe amanunte despre concurs gasiti pe site-ul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud la adresa www.complexulmuzealbn.ro .

Calendarul concursului:

6-13 noiembrie 2019- inscrierea participantilor;

14-28 noiembrie 2019- desfasurarea concursului;

 28 noiembrie-12 decembrie - votarea participantilor: fiecare moment artistic al concurentilor va fi filmat si afisat pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud. Castigatoare vor fi desemnate clasele care aduna cele mai multe like-uri;

  20-22 decembrie- premierea castigatorilor se va realiza cu prilejul vernisajului expozitiei tematice organizata in contextul manifestarii "Craciun in Bistrita-Nasaud" .

Persoane de contact, pentru detalii si inscrieri:

  Muzeograf Gela NEAMTU - 0745/596.534

  Muzeograf Mihaela BOLOG - 0726/774.605

Va asteptam alaturi de noi, sa redescoperim impreuna atmosfera iernilor de demult ilustrate de numeroasele obiecte traditionale, pastrate in patrimoniul muzeului.

 

 

Manager,

Alexandru GAVRILAS

0 comentarii2954 vizualizări06 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0