Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Si pentru bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud a inceput scoala!

Primele popasuri din noul an scolar, bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud le-a facut in chiar prima saptamana de scoala, la unitatile de invatamant din Corvinesti si Matei, unde au fost recuperate cartile imprumutate elevilor in cursul vizitei din 11 iunie si au fost imprumutate altele.

La sosirea bibliobuzului, curtea Scolii Gimnaziale "Vasile Borgovan" din Corvinesti s-a umplut de elevii care tineau una sau doua carti in maini. Inainte de a intra in bibliobuz, pentru a preda cartile imprumutate inaintea vacantei de vara, cativa dintre ei si-au luat inima in dinti sa iasa in fata si sa povesteasca ceva din ceea ce au citit. "Eu am avut doua carti pe care le-am citit, Printesa lupilor si Val si cetatea sufletelor. In printesa lupilor este vorba despre cateva fete care sunt la liceu in Londra. Mi-a placut mult sa citesc aceste carti" (Diana-Alina, clasa a V-a). "Eu am citit Aventurile lui Robinson Crusoe, in care este vorba despre un tip care a plecat pe mare fara voia tatalui sau si nava sa s-a scufundat si el a ramas singur pe o insula din ocean, timp de 24 de ani. Intre timp el si-a facut un prieten pe care il chema Vineri, iar la final, dupa ce a salvat cativa oameni din mainile canibalilor, a putut sa se intoarca acasa", povesteste Mihai, din clasa a VI-a.

Mirela Topala, profesoara de limba romana: "Copiii au citit cartile pe care le-au imprumutat de la bibliobuz in ultima saptamana de scoala, din luna iunie si speram ca vor arata acelasi interes, in continuare. Noi ii intrebam in clasa despre ce au citit si vedem, astfel, ce ar vrea sa mai citeasca si vom tine cont de disponibilitatea Bibliotecii Judetene de a aduce titluri noi pentru elevi". Invatatoarea Floarea Filipas crede ca depinde de fiecare elev daca ii place sa citeasca, "dar am observat ca elevii din clasele mai mari au citit mai mult. Cei care invata mai bine si citesc mai multe carti. Dar, sigur ca oferindu-le carti din bibliobuz, ii stimulam sa citeasca mai mult!", a spus domnia-sa.

Dupa ce a stat de vorba cu elevii si cu profesorii lor, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, Ioan Pintea, are in program alte doua actiuni culturale: "In curand vom organiza un eveniment dedicat profesorului, pedagogului, scriitorului Vasile Grigore Borgovan, care s-a nascut aici, iar aceasta scoala ii poarta numele. Si, vom lansa <> scrise de Vasile Grigore Borgovan. De aici mergem la Chetiu, pe urmele prozatorului Tit Chitul, inmormantat acolo. El a scris cateva romane, foarte importante, cu succes la public si comentate foarte bine de critica vremii. Tit Chitul chiar a fost recomandat pentru Premiul Academiei Romane. Si, iata cum descoperim cate o personalitate pe traseele bibliobuzului prin judet, de data aceasta pe Vasile Grigore Borgovan si Tit Chitul!", spune Ioan Pintea.

De la Corvinesti, bibliobuzul s-a indreptat spre Scoala Gimnaziala din Matei, unde operatiunea de recuperare a cartilor imprumutate elevilor si cadrelor didactice inaintea vacantei de vara, ca si imprumutul altora noi, s-a repetat. Copiii au fost intampinati de fiecare data cu dragoste si implicare de bibliotecarele Izabela Andronesi si Gabriela Molnar, in timp ce Emil Rus si-a facut ucenicia de bibliotecar in bibliobuz (foto).

                                                                  www.bjbn.ro

 

0 comentarii3332 vizualizări14 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0