Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 06 Iunie 2020 - 2004 vizitatori azi
Bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" B-N a dus carti elevilor de la Ardan si Posmus.

Elevii scolilor primare din localitatile Ardan si Posmus, structuri apartinatoare de Scoala Gimnaziala Sieu, au avut joi, 9 mai, un oaspete mult asteptat: este vorba de Bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. Ei s-au bucurat foarte mult sa vada biblioteca pe roti, frumos inscriptionata si incarcata cu carti, poposind in fata scolilor in care invata, iar aceasta bucurie a sporit in momentul in care au intrat in bibliobuz si au avut posibilitatea sa aleaga si sa imprumute carti, pentru a le citi. Si, atat bibliotecarele Izabela Andronesi si Gabriela Molnar, cat si doamnele invatatoare s-au bucurat, la randul lor, sa ii poata sfatui si indruma ce sa aleaga.

Fiind vorba de elevi din clasele mici, optiunile s-au indreptat preponderent spre cartile cu basme, povesti sau legende bogat ilustrate, semn ca imaginile joaca un rol tot mai important in educatia copiilor.

Bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud a fost insotit la cele doua scoli de d-na profesoara Simona Gherman, directoarea Scolii Gimnaziale Sieu. "Este foarte important ca elevii, atat cei din clasele mici, cat si cei din clasele mai mari, sa ia contact direct cu cartea, sa vada cum arata o biblioteca sau asemanarea cu o biblioteca adevarata, chiar daca in scolile la care ati venit astazi exista cate un raft de carti, cate o mica colectie de carti. Iar bibliobuzul acesta mobil le-a dat posibilitatea sa intre in contact direct nu doar cu o carte, ci cu mult mai multe. I-am urmarit si i-am vazut cat sunt de dornici de a pune mana pe carti, de a simti cartile si nu se puteau decide pe care dintre ele sa le aleaga. Asta dovedeste faptul ca este o experienta noua pentru ei pe care, prin prisma parteneriatului dintre scoala noastra si Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", o sa aiba ocazia sa o retraiasca si pe viitor. Este mare lucru sa incercam sa ne luptam in aceasta era a digitalizarii, a e-book-urilor si a tendintei de a lua toate informatiile de pe internet, sa luptam si sa reusim sa ii tinem pe copii aproape de carti pentru ca, pe langa faptul ca ne informeaza si ne formeaza ca oameni, cartea formeaza caractere. Copiii apreciaza personajele pozitive si se identifica si se aseamana cu ele si de aceea este important sa ii tinem aproape de carte!" ne-a spus prof. Simona Gherman.

In perioada imediat urmatoare, Bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud va fi prezent si in alte scoli din judet, in care elevii nu au la dispozitie biblioteci scolare in unitatile in care invata.

https://www.youtube.com/watch?v=h0lm5nEi0SI

www.bjbn.ro

0 comentarii2443 vizualizări10 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0