Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
BISTRITA - ZECE CLADIRI EMBLEMATICE IN 100 DE ARTICOLE PENTRU 100 DE ANI.

Sala "Gavril Scridon" a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud a gazduit luni, 15 aprilie, lansarea publicatiei "Bistrita, zece cladiri emblematice in 100 de articole pentru 100 de ani", realizata de un grup de elevi de la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita. Cele zece obiectiveselectate pentru a fi prezentatesunt Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", Biserica Evanghelica, Palatul Culturii, Colegiul National "Andrei Muresanu", Colegiul National "Liviu Rebreanu", Liceul de Arte "Corneliu Baba", Complexul Muzeal Judetean, Primaria Municipiului Bistrita (fostul Hotel Central), Sinagoga si Centrul Comunitar pentru Tineret. Istoria lor a fost "cercetata" de reporterii de liceu Daniel Flore, Bocskai Eliza-Blanka, Anca Dodu, Andrada Valean, Andreea Bora, Ioana Boca-Cilian, Amalia Rus, Sharon Cretu si Mihaela-Maria Vlad, sub coordonarea prof. Aurelia Hiruta si Nicoleta Butuza. Stefan Petria (aranjare in pagina), Denisa Moldovan (grafica, impreuna cu Andreea Bora si Maria-Mihaela Vlad) au intregit echipa care a dat nastere acestei publicatii, o adevarata carte de arta si istorie, scoasa la lumina de Transilvania Print Bistrita.

Manifestarea din Sala Gavril Scridon a fost moderata de prof. Aurelia Hiruta, care a inceput lecturand poezia lui Nichita Stanescu, "Adolescenti pe mare", la care a raportat activitatea creatoare a elevilor sai. "Cea mai mare valoare nationala sunt tinerii si acesti tineri sunt singurii dintre noi care, parafrazandu-l pe Nichita Stanescu, invata mersul pe valuri in picioare. Dovada stau performantele pe care acestia le strang si promitatoarele intuitii pe care le au la pieptul lor si uneori le spun, alteori le duc cu ei mai departe. Este si cazul echipei de reporteri de liceu, elevi ai CNAM, autorii publicatiei lansata astazi", a spus prof. Aurelia Hiruta.

Prof. Nicoleta Butuza a dezvaluit ca proiectul a fost dus la bun sfarsit, desi au fost intampinate dificultati in finantarea sa, si ca pana la urma au fost gasite resursele necesare. "Am invatat ca noi, scolarii, trebuie sa mergem cu incredere catre mediul de afaceri si aceasta a fost lectia cea mai mare pentru mine. Oamenii sunt deschisi. Dar ei nu stiu de ce avem noi nevoie. Deci, cereti si cu siguranta veti obtine!".

Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" a sprijinit realizarea publicatiei "Bistrita, zece cladiri emblematice in 100 de articole pentru 100 de ani". Ioan Pintea, directorul institutiei, le-a multumit elevilor pentru ca frecventeaza si iubesc biblioteca. "Noi suntem foarte mandri ca ne-ati acceptat ca parteneri. Este o foarte mare reusita ceea ce ati facut si, dupa parerea mea, publicatia aceasta este una de varf in ceea ce priveste reprezentarea, cu fidelitate si cu emotie, a acestor cladiri din municipiul nostru. Este o lucrare foarte bine articulata, foarte bine gandita, cu descrieri, cu interviuri, cu istoricul cladirilor, cu ceea ce vorbesc despre activitatile ce se defasoara in aceste cladiri oamenii orasului, comunitatea si este foarte important acest lucru! Cred ca oricine vine in Bistrita, strain sau mai putin strain, ar trebui sa parcurga aceasta publicatie", le-a spus Ioan Pintea reporterilor de liceu si indrumatorilor lor. El i-a invitat pe tinerii reporteri sa se alature echipei bibliotecii judetene care se deplaseaza in judet cu bibliobuzul, sa colaboreze la realizarea publicatiei Ipostaze, ca si la alte proiecte.

 

                                                                   www.bjbn.ro

0 comentarii3472 vizualizări17 aprilie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0