Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 04 Iunie 2020 - 9036 vizitatori azi
Caravana "EU si Europa", la Liceul "Radu Petrescu" Prundu Birgaului.

Caravana "EU si Europa", organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, a ajuns vineri la Liceul "Radu Petrescu" Prundu Birgaului. Activitatea urmareste cresterea nivelului de informare al tinerilor privind drepturile si obligatiile pe care le au in calitate de cetateni romani si europeni, precum si incurajarea implicarii civice a acestora si participarea lor la votul pentru Parlamentul European.

 Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a continuat, la 15 martie 2019, activitatile destinate impulsionarii participarii civice a tinerilor din mediul rural organizate in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, implementat in parteneriat cu Primaria municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Astfel, echipa Centrului a ajuns vineri pe Valea Birgaului, la Liceul "Radu Petrescu" Prundu Birgaului.

Activitatile, incluse in campania de informare "Caravana EU si Europa", sunt dedicate in primul rand liceenilor din mediul rural care vor putea vota pentru intaia oara in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Acestea au inceput in luna februarie, cu vizite informativ-educative la Liceul Tehnologic Feldru si Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru.

La Prundu Birgaului, echipa Europe Direct Bistrita a avut ocazia de a cunoaste tineri interesati de modalitatile prin care pot participa la dezvoltarea propriilor comunitati si a intregii Europe, precum si de metodele prin care isi pot face mai bine cunoscute nevoile si opiniile. Consilierii din cadrul Centrului au prezentat elevilor aspecte legate de viata democratica a Uniunii Europene, institutiile sale, procesul electoral si importanta implicarii civice a cetatenilor si a participarii la vot. Intre prioritatile participantilor s-au evidentiat sistemul de invatamant, programele de mobilitate pentru tineri, drepturile omului si viitorul Romaniei si al Europei.

"Caravana EU si Europa" va continua in perioada urmatoare in judetul Bistrita-Nasaud, cu dialoguri organizate la liceele din "Tinutul Haiducilor" si Campia Transilvaniei.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

0 comentarii2688 vizualizări16 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0