Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 04 Iunie 2020 - 10018 vizitatori azi
Marin Sorescu, sarbatorit la Clubul Copiilor Nasaud.

Cativa reprezentanti ai Palatului Copiilor Bistrita, de la grupele de creatie literara si italiana creativa, coordonati de profesorii Ionela-Silvia Nusfelean si Ioan-Sabin Muresan, am luat drumul Nasaudului, pentru a-l omagia pe poetul Marin Sorescu, nascut la final de februarie. Ajunsi acolo, am fost primiti cu bratele deschise de catre elevii Clubului Copiilor Nasaud, profesoara Maria Rus si doamna director Dorina Buia. Pentru inceput, gazdele au sustinut un microrecital, fiecare rostind mai multe fragmente din poeme scrise de poetul pe care il omagiam, Marin Sorescu. A urmat apoi un moment in italiana cat si in spaniola, in care au fost spuse poezii traduse in limbile mentionate. 

Participantii au dat dovada de multa creativitate pe tot parcursul cenaclului literar, de aceea, spre final, le-a fost pusa o intrebare care le-a dat de gandit: "Pe ce scara credeti ca a urcat Marin Sorescu la cer?". Fiecare raspuns a fost inventiv, dar Valentina Oana Beudean a dat solutia finala, citind raspunsul chiar din poezia lui Sorescu, "Scara la cer", ultimul poem scris de poet pe patul de spital.

La finalul activitatii, colegii de la Nasaud au incheiat atelierul cu un dans modern sugestiv, pornind de la niste versuri soresciene, coregrafie care a captat atentia tuturor celor prezenti. Toti ne-am simtit extraordinar, si, la randul nostru, i-am invitat pe elevii de la Clubul Copiilor Nasaud sa vina la Palatul Copiilor Bistrita.


Antonia Chiciudean, clasa a VIII-a Creatie literara, Palatul Copiilor Bistrita

0 comentarii3220 vizualizări05 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0