Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 24 Martie 2019 - 1176 vizitatori azi
"Vreau sa ajut un elev cu CES sa promoveze clasa!"

Cu ocazia Centenarului, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud au implementat proiectul "Comunitatea Pro-CES 100- profesori voluntari" sub deviza "Vreau sa ajut un elev cu CES sa promoveze clasa!"

Proiectul s-a derulat timp de o suta de zile fiind implicati 100 de elevi cu Cerinte Educative Speciale, integrati in scolile de masa si 100 profesori voluntari. Perioada de implementare a fost 08.03.2018-15.06.2018. Pe parcursul proiectului, fiecare cadru didactic a oferit sprijin suplimentar grupului tinta.

      Au avut loc mai multe workshop-uri la care au participat profesorii voluntari, referitoare la realizarea planului de interventie, la tehnici si strategii de buna practica din dorinta de a facilita demersul didactic.

                 In baza unui program bine stabilit a inceput munca de recuperare, cadrele didactice impartasindu-si experienta, comunicand pe pagina de Facebook a proiectului. Toate intalnirile voluntarilor au fost organizate de CJRAE- BN, cu moderatori: Profesor de sprijin Galaczi Alina de la Sc. Gimn. Budacu de Sus, Prfesor metodist din cadrul CCD BN- Alina Gambuta si  Director Prof. Sidor Luciana - CJRAE BN.

 

               Azi 21.06.2018, s-a realizat incheierea Proiectului, prin realizarea Workshop-ului cu tema "Monitorizarea elevilor cu CES. Evaluare proiect Comunitatea PRO-CES 100 profesori voluntari ". Profesorii voluntari au fost recompensati pentru sprijinul oferit elevilor cu desene si mesaje reprezentative, din partea fiecarui elev, dovedind astfel o dezvoltare de afectivitate si atasament. Acesti elevi au  fost antrenati in activitati de achizitii curriculare, dar si de dezvoltare personala  si cresterea stimei de sine.   

            Evaluarea rezultatelor proiectului si feedbackul au fost pozitive, propunandu-se continuarea proiectului in anul scolar 2018/2019.

 


Responsabili de proiect:

Director Prof. Sidor Luciana - CJRAE BN;

  Inspector educatie permanenta, prof. Aurelia Dan;

0 comentarii1946 vizualizări22 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0