Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 21 Martie 2019 - 10894 vizitatori azi
Saptamana "Altfel" la Gradinita "Dumbrava Minunata" Bistrita.

A fost intr-adevar .......altfel, in saptamana 21-25.05.2018, pentru "Piticii" Grupei Mari B din cadrul Gradintei "Dumbrava Minunata" Bistrita. Copiii au avut parte de experiente minunate in aceasta perioada de timp, fiind indrumati cu afectiune  de doamnele educatoare Barna Mariana si Silasi Valentina si sprijiniti de doamna director Sava Margareta.

            Astfel, micutii au trait clipe de neuitat, cu incarcatura emotionala puternica, in cadrul actiunilor desfasurate  pe parcursul acestor cinci zile in care au imbinat cunostintele  teoretice cu activitatile practice. In primele zile, ei au fost pe rand micii oameni de stiinta in mijlocul unui altelier de chimie si fizica, infiintat "ad hoc" in sala de grupa cu sprijinul unei bunici "magician"-doamna profesor Pop Maria. Apoi ei s-au transpus   in rolul unui serif american, cu ajutorul doamnei Livia Pop, care a venit direct din S.U.A. in fata lor si au fost in actiune alaturi de agentii de politie, intr-un exercitiu aplicativ cu echipamentele din dotarea Inspectoratului Judetean de Politie BN. Pe parcursul zilelor urmatoare, ei  au fost invatati cum sa-si valorifice potentialul fizic participand la o vizita la Liceul cu Program Sportiv, vizita organizata sub deviza "Si eu vreau sa fiu un mare sportiv", dar si cel creativ, fiind membri activi  la sezatoarea "Bunicile ne invata", gazduita de Casa Argintarului Bistrita. Si pentru ca se apropie Ziua Copilului,  "piticii" au creat propriile lor felicitari in cadrul atelierului organizat in sala de grupa de doamnele educatoare, felicitari pe care le-au daruit ulterior prietenilor scolari, in cadrul vizitei la Colegiul National Andrei Muresanu, vizita in care au avut ocazia sa afle cum e sa fii "boboc".

            Aceasta saptamana le-a oferit copiilor oportunitatea de a-si dezvolta imaginatia, de a-si stimula creativitatea, de a fauri vise pentru profesiile lor viitoare, de a-si exprima sentimentele de prietenie si buna colegialitate si de a se pregati pentru noul inceput care ii astepta din toamna, odata cu primii pasi pe care ii vor face la scoala. In tot acest noian de sentimente si experiente, de emotii- pe de o parte, de entuziasm, curiozitate si implicare-pe de alta parte, au fost vegheati si indrumati de doamnele educatoare care au facut, inca o data,  ca anii petrecuti de "pitici" in acesta "minunata dumbrava" a copilariei sa fie de neuitat.

 

Parintii "Piticilor" din Grupa Mare B

               "Gradinita Dumbrava Mininuata" Bistrita 

 

0 comentarii1540 vizualizări25 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0