Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Holocaustul, o drama nevindecata a istoriei.

Pe 27 ianuarie a fiecarui an, omenirea comemoreaza Holocaustul, cea mai mare tragedie a umanitatii. La aceasta data, in anul 1945, cel mai mare lagar nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau era eliberat de armata sovietica. Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, cum este cunoscuta ziua de 27 ianuarie, incepand cu anul 2006,  a fost marcata anul acesta la Biblioteca Judeteana George Cosbuc Bistrita-Nasaud, filiala Andrei Muresanu, printr-o lectie de istorie predata elevilor de la Liceul cu program Sportiv, clasa a VIII-a, dar si cititorilor prezenti la Casa Memoriala Andrei Muresanu din municipiul Bistrita, incepand cu ora 12.00, de catre doamna profesoara Simona Simioanca. Gazda buna a intalnirii a fost bibliotecara Angela Costin.

         Materialele prezentate in Power Point, cat si proiectia filmului documentar "Auschwitz", realizat de Studiourile B.B.C., s-au constituit intr-o marturie zguduitoare a ceea ce inseamna ororile istoriei, intr-un argument mai mult decat convingator ca astfel de lucruri nu trebuie sa se mai repete.

         Posterele reprezentand scene de lagar si date istorice, realizate de elevii Scolii  Gimnaziale nr. 7 Bistrita, au completat imaginea acestei perioade de trista amintire din istoria omenirii.

 


0 comentarii3003 vizualizări27 ianuarie 2015




rss 2.0
rss 2.0