Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Constantin Tinteanu - "La final nici macar nu conteaza" .

Drumul parcurs a fost intotdeauna adevarata destinatie. Mergand pe calea sa, fiecare intampina constrangeri venite din toate directiile. Mereu altii hotarasc, fac judecati de valoare, stabilesc ierarhii, scriu si rescriu istoria, impun ideologii. Rezistenta in fata imposturii si nedreptatii este singura optiune valabila. Artistul adresandu-se lumii o face avand  libertatea ingradita, chiar conditia sa poate fi o capcana din care cu greu va iesi. De aceea, lupta dusa cu limitele propriei naturi, cu negura de pe ochi, e mai importanta ca oricand. Rodul framantarilor launtrice capata uneori forma concreta, se materializeaza in imagine si cuvant. Ce se intampla mai departe cu ele, nu trebuie sa ne preocupe. Oamenii vor alege daca le place sau nu, pe cine vor cinsti si cui intorc spatele, cat pastreaza si ce vor distruge, ce a fost  si ce nu a existat. La final nici macar nu conteaza. Rolul nostru s-a incheiat. Importanta ramane calatoria, doar ea. Capatul e gol si impersonal. Acolo nu ne asteapta nimic.

            Expozitia prezinta sculptura, montaj fotografic, asamblaj. Lucrarile au fost facute in perioada 2015-2021 iar temele studiate sunt: familia, memoria, cabinetul de curiozitati, vanitas, efigia, fobia, naturalia, vita statera.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Muzeul Bistrita, sala Borgo Prund.

Vernisaj: duminica 15 august 2021, ora 19

Curator: Maxim Dumitras

Prezinta istoricul de arta Vasile Duda

 

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii3402 vizualizări12 august 2021




rss 2.0
rss 2.0