Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 12 Noiembrie 2019 - 11488 vizitatori azi
Celtic Transilvania - magia pasiunii - Calin Acu, scriitor.

Festivalul Celtic Transilvania este locul binecuvantat in care viata se deschide, eliberand sentimente, lasand inimile sa simta cu adevarat ce inseamna frumosul.

Cele trei zile in care muzica si istoria se imbina atat de placut, se transforma intr-o piatra de hotar ce desparte anul in doua perioade : inainte si dupa Celtic.

Tot ce se intampla pe parcursul acestor trei zile magice iti permite sa visezi cu ochii deschisi, sa traiesti cu adevarat, lasandu-ti imaginatia sa treaca peste limitele impuse de cotidian.

Sunt sigur ca toti cei care am simtit atmosfera de la Festivalul Celtic Transilvania am vrea ca timpul sa se opreasca, deoarece aici este locul in care devenim ceea ce suntem cu adevarat, iar amintirile noastre se imbogatesc cu noi si noi experiente de neuitat. Muzica devine stapana serii si a noptii, iar toti cei prezenti, rockeri sau nu, devin o singura inima ce bate in ritmul scenei.

Totul participa la magia acestui spectacol, peisajul magnific ce inconjoara platoul pe care se desfasoara festivalul, lumina apusului de soare, cerul atat de apropiat, freamatul padurii ce imbratiseaza acest loc in care energiile se descatuseaza.

Ia astfel nastere un val de bucurie ce traverseaza intreg platoul, transformandu-l intr-un taram fermecat, ce va ramane intotdeauna in mintile si inimile noastre.

Aici, la Celtic, muzica devine o modalitate de comunicare a ideilor, trairilor si dorintelor, intensificand sentimentele si permitandu-ne sa traim clipe care se vor transforma in amintiri imposibil de uitat.

Trei cuvinte descriu ceea ce se intampla aici la festival, iar acestea sunt: Muzica, Pasiune si Prietenie. Nu am spus istorie deoarece aceasta inseamna de fapt pasiune pentru cunoasterea si re-cunoasterea trecutului. Astfel istoria capata viata, reconstruind imaginea trecutului si oferindu-ne atat de rara sansa de a ne cunoaste evolutia. Inimosii oameni care fac posibil acest lucru ne ingaduie sa aruncam o privire plina de farmec  in trecutul nostru oferindu-ne astfel "uneltele" ce ne vor ingadui sa construim un viitor luminos.

Festivalul Celtic Transilvania, prin ceea ce naste in inimile noastre, a devenit un capitol important al culturii romanesti. Poate par pretentioase aceste simple cuvinte, dar sunt intru totul adevarate. Daca doriti sa va convingeti, veniti la Baile Figa in perioada 19-21 iulie 2019.

Tot ceea ce traim la Celtic ne ajuta sa ne eliberam sufletul si mintea de urata povara a prejudecatilor si sa ne deschidem inima spre o existenta bazata pe principii si valori adevarate.

Dupa ce vor trece cele trei zile de festival, vom intelege ca pasiunea este cea mai de pret comoara a fiecaruia dintre noi si singura modalitate de a inainta pe drumul sinuos al vietii. Festivalul Celtic Transilvania ne demonstreaza fara tagada ca singura modalitate de a realiza ceva extraordinar este entuziasmul. Frumusetea oamenilor de aici, a celor care au facut posibila aceasta intalnire cu muzica si istoria, ne reaminteste de existenta prieteniei adevarate, a bucuriei de a impartasi o farama din inima noastra, din ceea ce ne defineste ca fiinte. 

E nevoie de astfel de evenimente complexe, mai ales acum cand ceea ce conteaza cu adevarat este banalizat si bagatelizat in fiecare zi, cand tot mai des uitam ca viata nu inseamna nimic fara iubire. Festivalul Celtic Transilvania devina pana la urma un drum ce traverseaza taramurile magice ale muzicii, prieteniei si istoriei, dandu-ne astfel posibilitatea  sa traim o aventura memorabila. 

La final imi doresc ca fiecare dintre voi sa simta atingerea magica a acestui spatiu in care muzica si istoria se impletesc atat de armonios, pentru a putea intelege cu adevarat de ce avem nevoie de aceste festival, de aceasta intalnire cu Muzica, Pasiunea si Prietenia.

0 comentarii1484 vizualizări10 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0