Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 30 Mai 2020 - 8952 vizitatori azi
NASAUDENI LA TARGUL DE CARTE "ALBA TRANSILVANA".

Vorbind despre carti, Charles Elliot spunea: "Cartile sunt cei mai tacuti si mai credinciosi prieteni, ele sunt cei mai intelepti sfatuitori si cei mai rabdatori profesori". Pe seama lor, oamenii de cultura din Alba Iulia au organizat in zilele de 6-8 iunie 2019, un periplu prin lumea cartilor, prilejuit de Targul de Carte "Alba Transilvana", ajuns la editia a XII-a, fiind gazduit de Casa de Cultura a Sindicatelor.

Au participat peste 50 de edituri, care au reusit sa ne captiveze, sa ne amuze si sa ne surprinda. Targul de Carte de la Alba Iulia a fost cel mai important eveniment cultural-educativ dedicat cartii, din acest judet, la care au participat personalitati marcante: scriitori, artisti, autori, editori, traducatori, critici si animatori. Au avut loc activitati variate: lansari si prezentari de carti, conferinte, concerte, expozitii de arta, lecturi interactive, recitaluri de muzica si poezie, evenimente multi-art.

Organizatorii au dat dovada de pricepere si multa experienta, pregatind peste 40 de evenimente pentru adulti si peste 20 de evenimente pentru copii.

La standuri s-au gasit toate noutatile editoriale din acest an, din Romania, carti de specialitate, dictionare, literatura, carti cu caracter memorialistic si jurnalistic, carti cu caracter pedagogic, carti pentru copii etc. Printre standuri si in sala de conferinte, am vazut pe ANDREI MARGA, ANA BLANDIANA, NICOLAE MANOLESCU, NICOLAE BREBAN si mult aplaudatul NICU ALIFANTIS, surpriza targului.

De la Nasaud au venit "Cu cartea pe roti",  invitati de Editura Ecou Transilvan, cunoscutii scriitori IOAN si LUCRETIA MITITEAN, membri ai Ligii Scriitorilor Romani - Filiala Nasaud, care si-au prezentat cartile "Lumea romaneasca" si "Atelierul fanteziei", carti apreciate de cei prezenti, pentru faptul ca adera la un set de valori culturale, etice, estetice si pedagogice, punand in prim-plan rolul activitatilor practice cu elevii, carti validate in societatea contemporana cu un potential de reusita, de responsabilitate si rigoare. Autorii au primit invitatia de lansare a acestor carti si in mediul didactic, la inceputul noului an scolar, in Alba Iulia.

 Din Tara Nasaudului au mai fost invitati si alti scriitori stabiliti pe alte meleaguri: VERONICA OSORHEIAN  cu  "Anotimpul macilor" si VASILE TUTULA cu antologia "Motii si Marea Unire".

O surpriza placuta a fost lansarea primei carti a binecunoscutei creatoarea de costume populare din Salva, VIRGINIA LINUL, carte cu un plus de valoare, intitulata "Portul popular nasaudean. Origini. Valori. Evolutii. Din istoricul vesmintelor din Tara Nasaudului. Secol X."

Iata oameni care dau cartilor suflet, iar sufletul lor e o carte!

Gabriela Nedelcu Teodorescu, Iasi

0 comentarii2107 vizualizări12 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0