Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Iunie 2020 - 6096 vizitatori azi
Transforma spatiul tau in loc de concert pentru o zi.

Classic Unlimited cauta in toata tara locuri inedite pentru concerte de pian. Turneul national Classic Unlimited se pregateste de start, iar pana in 1 septembrie oricine isi poate inscrie spatiul pentru a gazdui concerte de pian la care accesul e liber. 

In cadrul concertelor, pianistul Bogdan Vaida ne arata ca muzica clasica poate sa fie accesibila si ca este usor de inteles, daca e adusa intr-un mediu prietenos, deschis, in care publicul se simte confortabil.

 Editia a doua a turneului va avea loc in octombrie-noiembrie 2018 si in februarie 2019. Echipa Fapte, care organizeaza evenimentul, si-a propus sa ajunga in cat mai multe locuri neconventionale pentru muzica clasica, dar obisnuite pentru viata noastra de zi cu zi. Tocmai de aceea e deschis, de astazi si pana in 1 septembrie, un apel public, accesibil oricui are un spatiu pe care vrea sa-l transforme pentru o zi in loc de concert.

 "Ne-am gandit foarte mult timp la cum putem sa facem muzica clasica accesibila pentru publicul larg si credem mult in solutia gasita. E o experienta aparte pentru noi sa ne plimbam si sa avem acces in spatii atat de diferite si sa organizam concerte. De asemenea, am vazut anul trecut cat de special se simt si gazdele noastre, sa-si vada spatiul folosit altfel. Invitam asadar cat mai multe persoane sa isi vada spatiul transformat pentru cateva ore si sa se bucure de muzica clasica redata un pic altfel. Mai trebuie sa precizez ca repertoriul muzical din acest an este excelent", spune Alin Vaida, director executiv Fapte.

 Din repertoriul turneului fac parte piese de Brahms, Schubert, Debussy, Enescu, Prokofiev si Ciprian Pop.

 

Cum iti poti inscrie spatiul

 Pentru a putea gazdui concerte, spatiile trebuie sa fie inscrise online de un reprezentant in formularul pus la dispozitie de organizatori si deschis pana in 1 septembrie la adresa https://www.classicunlimited.ro/propuneri/.

 Puteti inscrie spatii din orice localitate din tara si nu se percepe nicio taxa. E important ca locul sa fie unul inchis (indoor), sa existe posibilitatea de a fi introdus un pian in incinta, accesul publicului sa fie liber la concert, iar activitatea sa fie oprita pe timpul desfasurarii concertelor.

 

Anul trecut concertele Classic Unlimited au avut loc intr-o fosta hala de productie a mobilei din Iasi, intr-o berarie din Bistrita, in cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, intr-un service de reparatii auto din Cluj, intr-o tipografie, intr-o cladire de birouri, intr-un magazin de biciclete din Timisoara si intr-o librarie din Bucuresti. In total, peste o mie de persoane au participat la concertele Classic Unlimited 2017.

 Accesul la concerte e gratuit si se face pe baza de rezervare a locului, iar participantii pot dona o suma de bani la alegere daca doresc sa sprijine turneul care duce muzica clasica in locuri atipice pentru astfel de evenimente, dar uzuale pentru viata noastra de zi cu zi.

 

Despre artist

 Pianistul Bogdan Vaida s-a nascut la Cluj-Napoca in 8 septembrie 1981. A absolvit Liceul de Muzica "Sigismund Toduta" din Cluj, apoi a continuat studiile la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" sub indrumarea profesoarei Ninuca Osanu Pop. In 2002 a plecat cu o bursa Erasmus in Freiburg, Germania, la "Musikhochschule", unde a ramas pana la absolvirea studiilor.

 S-a stabilit in Germania, la Freiburg si a sustinut numeroase concerte in mai multe tari din Europa. In prezent, Bogdan Vaida este solistul turneului Klassik Mittendrin, care a debutat in octombrie 2015 in Germania, proiect care a inspirat Classic Unlimited.

 Turneul Classic Unlimited va avea loc in lunile octombrie-noiembrie 2018 si in februarie 2019 si este finantat prin programul In stare de bine, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.instaredebine.ro).

 Detalii despre Classic Unlimited gasiti pe www.classicunlimited.ro si pe pagina de Facebook Classic Unlimited. 

 

0 comentarii2114 vizualizări10 august 2018
rss 2.0
rss 2.0