Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Traiasca Poezia!

Cu prilejul Zilei Mondiale a Poeziei, miercuri, 21 martie a.c., ora 18, Cenaclul George Cosbuc din Bistrita a organizat, in cadrul intalnirilor lunare, la Casa de Cultura a Sindicatelor, Bistrita, o dezbatere pe tema statutului/ rolului poeziei in actualitate si un moment liric sustinut de poetii Cenaclului. Programul a cuprins si prezentari de carte, precum si un microrecital de muzica folk si… nu numai.

S-au integrat in dezbaterea moderata de poetul Olimpiu Nusfelean, presedintele cenaclului, cei prezenti -  oameni de cultura, jurnalisti, scriitori: Alexandru Catcauan, Valeriu Covrig-Cudrec, Radu Ivan, Ioan Lazar, Mircea Malut, Al. Cristian Milos, Gheorghe Mizgan, Victoria Fatu Nalatiu, Alexandru Oltean, Mirela Orban, Traian Sasarman, Traian Parva Sasarman, Ovidiu Pojar, Marinela Toxin, Alexandru Uiuiu, Niculae Vrasmas, Ioana Zadic etc., dar si tineri condeieri ai Palatului Copiilor Bistrita - Seren Altintop, Antonia Chiciudean, Antonius Chiciudean, Iulia Rebrean, Roxana Resvanta, Ioana Valea s.a., alaturi de profesoara Ionela-Silvia Nusfelean. Poetii zilei au lecturat din creatia proprie.

Adolescentul Paul Rusu a interpretat, cu emotie si expresivitate, cateva melodii folk, si pe versuri de-ale lui Adrian Paunescu, aducand o nota din Cenaclul Flacara.

Si ancheta realizata de elevii Palatului pe marginea temei a dezvaluit date importante din laboratorul de creatie al celor implicati.

A fost prezentat si volumul de versuri Voi fi cu tine, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2018, al scriitorului Alexandru Oltean, care a recitat din poeziile sale si a oferit autografe.

Un trio prietenesc muzical, format din Ana Maria Precetti si doua tinere artiste din Slovacia - Martha si Susanna, a intregit atmosfera lirica creata.

In Cenaclul George Cosbuc, au fost peste trei ore de poezie si muzica, intr-o atmosfera reconfortanta. Semn ca Poezia respira tandru printre noi.

 

Grupa de Jurnalism a Palatului Copiilor Bistrita.

0 comentarii3234 vizualizări27 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0