Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Manifestatie de protest in Croatia pentru sustinerea familiei traditionale.

Mii de croati au participat sambata, 24.03.2018, la un protest in capitala Zagreb impotriva Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice (cunoscuta si sub numele de Conventia de la Istanbul), dupa ce guvernul a trimis parlamentului spre ratificare acest document, criticat pentru ca ar ameninta valorile traditionale prin favorizarea casatoriilor homosexuale si acceptarea unui asa-numit al treilea gen, relateaza agentiile AFP, Reuters si EFE.

Peste 10.000 de persoane, conform website-ului local de stiri Index, sau 70.000, potrivit organizatorilor, au participat la un mars in centrul capitalei Croatiei. Protestatarii au dorit sa atraga atentia asupra faptului ca, dincolo de ideea normala a prevenirii violentei domestice, respectiva conventie promovata de Consiliul Europei introduce conceptul unui al treilea gen, anuleaza diferenta dintre sexe, sprijina casatoriile intre homosexuali si promoveaza idei contrare traditiei crestine a Croatiei, tara majoritar catolica.

'Este evident ca aceasta conventie nu va ajuta mai mult femeile victime ale violentei', in schimb, sub 'valul' protectiei femeii este introdusa 'intr-o maniera nedemocratica, incorecta si parsiva' ideologia de gen in legi si in societate, explica pentru agentia EFE unul dintre organizatorii protestului, membru al platformei civice denumite 'Croatia impotriva Conventiei de la Istanbul'.

Aceasta platforma a convocat manifestatia de sambata pentru a protesta impotriva deciziei guvernului de dreapta condus de premierul Andrej Plenkovic de a trimite aceasta conventie parlamentului spre ratificare.

Conventia de la Istanbul a fost pana in prezent ratificata de 17 tari membre ale Uniunii Europene, inclusiv de Romania (in luna mai 2016).

La inceputul lunii martie, guvernul bulgar condus de Boiko Borisov a retras aceasta conventie de la ratificare, dupa ce partenerul sau de coalitie, partidul Patriotii Uniti, precum si Partidul Socialist, principala formatiune de opozitie, au anuntat ca nu o sprijina.

Atat formatiunea Patriotii Uniti, cat si Biserica au atentionat ca ratificarea documentului va incuraja casatoriile intre homosexuali si va permite acceptarea unui al treilea gen. La randul sau, presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat ca unele parti ale acelei conventii merg impotriva sistemului de valori al societatii bulgare.

 

(Agerpres)

 

0 comentarii3052 vizualizări26 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0