Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Colectii Joi 02 Mai 2024 - 14587
Clubul Filatelic Bisnumphila al Cercului Militar Bistrita la un deceniu de existenta.

O marturisire de suflet a unui cunoscut si apreciat filatelist profesionist al Cercului Militar Bistrita.
Rep.: - Stam de vorba cu dl. jurnalist Mihai Lucian Valea, fondatorul si coordonatorul clubului filatelic. D-le Valea, cum v-ati propus sa aniversati implinirea a 10 ani de longeviva existenta?
M.L.Valea: Prin munca! Pare un raspuns de lemn, dar nu este. Intr-un deceniu de existenta, Clubul "Bisnumphila" a desfasurat peste 300 de expozitii de filatelie numismatica si arta plastica in sala "G. Cosbuc" de la Cercul Militar Bistrita. De asemenea, in colaborare cu Asociatia Culturala "Posta Nasaudeana" a desfasurat peste 100 de activitati expozitionistice, mese rotunde, simpozioane, conferinte, dezbateri atat la Cercul Militar Bistrita, cat si la "Casa Sotropa" din Nasaud.
Rep.: - Stim ca ati colaborat vreo cativa ani si cu Asociatia Filatelica "Bistriteana". Ce planuri aveti in acest sens?
M.L.Valea: Niciun plan. Am sistat orice colaborare, nu cu "Bistriteana"ca entitate, ci cu personajul exotic care-si zice "prezident" al respectivei societati filatelice. In 2012, la rugamintea presedintelui Federatiei Filatelice Romane, i-am luat pe langa "Bisnumphila" ca sa desfasuram impreuna actiuni culturale. N-a mers!
Rep.: - Ce anume si de ce?
M.L. Valea: Intre 2012-2014, s au desfasurat activitati comune de calitate. In 2015, "prezidentul" Calu de la "Bistriteana" mi-a sustras dintr-o expozitie un intreg exponat pe care l-a "dosit" pe holul baii unui important om politic din Bistrita. L-am recuperat! In 2016, in urma participarii mele cu ultima carte la expozitia "825 de ani - Sibiu", am primit o suita de imprimante si o medalie "825 ani - Sibiu". Din greseala, coletul destinat mie ajunge la Asociatia "Bistriteana", unde "prezident" Calu il desface si-mi sustrage medalia. N-am recuperat-o inca!
Rep.: - In acest an aniversar ce proiecte are Clubul Filatelic "Bisnumphila"?
M.L.Valea: Am sarbatorit ziua de nastere a Sfantului Tricolor Romanesc, in 24 februarie, la Muzeul Graniceresc Nasaud, a X-a editie!
Vom aniversa, la Cercul Militar Bistrita, 140 de ani de independenta, dar si Ziua Europei in 8-12 mai, printr-o ampla manifestare culturala: expozitii, simpozioane, sesiuni de comunicari.
Rep.: - Colaborati si cu alte entitati similare?
M.L.Valea: Numai si numai cu Asociatia Culturala "Posta Nasaudeana"! Avem in acest an sase activitati culturale de mare amploare pe care vrem sa le desfasuram la nivele calitative superioare. De asemenea, voi avea si o lansare de carte care va fi surpriza!


Precizam ca Lucian Valea a fost distins cu Diploma in rang de medalie de argint la sarbatorirea a 825 de ani de atestare a Sibiului.
Va dorim impliniri si succese. La multi si fructuosi ani Clubului Filatelic "Bisnumphila" al Cercului Militar Bistrita.

 

Ioan Lazar

http://www.rasunetul.ro

0 comentarii14056 vizualizări21 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0