Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Luni 22 Iulie 2019 - 33400 vizitatori azi
1 Decembrie trebuie sa fie o zi de consens national! Bistritenii asteptati la Alba Iulia.

Presedintele Actiunii 2012, George Simion, a lansat o invitatie catre toti bistritenii de a participa la evenimentele dedicate sarbatoririi a 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri. De altfel, Alianta pentru Centenar, care insumeaza peste 120 de organizatii, va organiza si deschiderea sarbatorii de la Alba Iulia, printr-un mars - Marsul Unirii - care se va desfasura pe traseul Gara - Cetate.

"Invitam bistritenii sa ni se alature. Sunt 10.000 oameni care vin numai din Republica Moldova, vin mii de oameni din Diaspora, inclusiv multi bistriteni, care se vor intalni vineri seara in Vama Bors si vin in coloana catre Alba Iulia.  Am vorbit cu ei si le-am explicat tuturor ca trebuie sa fie o zi de consens national, pe care sa o sarbatorim si sa marcam memoria inaintasilor. Avem timp pentru certuri de orice fel in restul de 364 zile a anului. 1 Decembrie este despre unire, cred eu ca este despre reunire, in 2018 trebuie sa fie despre Basarabia. Nu avem ce sarbatori anul acest atata timp cat granita e pusa de Hitler si Stalin la Prut", a declarat George Simion.

Acesta a mentionat ca in aceste zile se vorbeste mai mult despre cazare si masa decat despre semnificatia actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

"In presa s-a tot vehiculat ideea ca nu ai unde te caza, ca nu se poate veni la Alba Iulia pe 1 Decembrie. E logic ca 1000-1500 de locuri de cazare nu sunt suficiente pentru zecile de mii de oameni care vor veni. Eu nu cred ca delegatii de la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia, in 1918, si-au pus problema cazarii si nu cred ca se gandeau care o sa fie meniul zilei. Ajungem sa discutam despre niste lucruri, de parca e Revelionul. Toata lumea e binevenita pe 1 Decembrie la Alba Iulia sa fie o sarbatoare cu adevarat, in care oamenii sa se implice, nu sa fie spectatori pasivi la un foc de artificii sau la un concert. Vrem sa fie un moment cu care sa ramanem din acest An Centenar", a spus George Simion.

 

Foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii3269 vizualizări07 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0