Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Sambata 23 Martie 2019 - 12108 vizitatori azi
Bistritenii au fost primiti de primarul din Vilanova- Spania.(30 de poze)

In cadrul vizitei de lucru in comunitatea romanilor din Vilanova i la Geltru din Spania a avut loc si o intalnire oficiala intre conducerea judetului Bistrita-Nasaud si doamna primar a orasului Vilanova alaturi de reprezentanti oficiali ai acestei localitati. La aceasta intalnire partea romana a fost reprezentata de presedintele Consiliului Judetean BN- Emil Radu Moldovan alaturi de vicepresedintii Alexandru Pugna si Dorin Popescu. De asemenea au fost prezenti directori si sefi a unor institutii descentralizate din BN subordonate Consiliului Judetean, primari din BN, alaturi de reprezentanti ai presei din Bistrita, Cluj si Vilanova. Discutiile dintre Radu Moldovan si primarita Neus Lloveras Massana s-au axat pe o prezentare a celor doua zone din Romania si Spania si in mod special prezentarea oportunitatilor turistice si comerciale. Bistritenii au prezentat spaniolilor Bistrita si pasul Tihuta cunoscute in intreaga lume prin cartea lui Bram Stoker care plaseaza actiunea romanului Dracula in zona noastra. De asemenea autoritatile bistritene au explicat ca Vilanova a fost aleasa in aceasta vizita pentru ca acolo traiesc foarte multi romani si in speta bistriteni de pe valea Somesului, bistriteni care au si ajutat la organizarea tuturor manifestarilor cultural-artistice pe parcursul celor 4 zile de manifestari din Spania.

Oficialitatile spaniole au facut referire si la activitatile romanilor si a bistritenilor din Vilanova, romanii fiind foarte apreciati in acea zona deoarece majoritatea au locuri de munca iar cei care sunt in somaj au un comportament decent, cooperand cu autoritatile spaniole pentru a fi reprimiti pe piata muncii. Radu Moldovan a invitat conducerea primariei Vilanova intr-o vizita oficiala la Bistrita si in BN, vizita care a fost spre surprinderea tuturor refuzata politicos deoarece primarita a explicat ca in actualele conditii de criza din Spania, primaria si conducerea regiunii nu isi pot permite o vizita asa indelungata si indepartata dar ca pe termen mai indelungat acest lucru poate fi realizabil.

La final autoritatile judetene bistritene au facut o serie de cadouri gazdelor spaniole iar la randul lor au primit in dar mascota unui catar ce este simbolul orasului Vilanova.

 

Marius Chiuzan.

 

 

 

 

4 commentarii12726 vizualizări19 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0