Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Universitatea WASHINGTON din SEATTLE, are o linie excelenta de certificare.

Ne continuam studiul propus. Ne gasim din nou in orasul Seattle spre explorarea  oraselului destinat studiului si cercretarii -Universitatea Wasington, fondata in anul 1861 si recunoscuta pe plan mondial ca una din centrele de cercetare si invatamant cele mai avansate.
       Se intinde pe o suprafata mare, de zeci de ha si este dotata cu de toate-parcuri de odihna, terenuri si sali de sport, spatii verzi cu copaci si arbusti de toate speciile, alei (Aleea ciresilor in floare, a castanilor, a magnoliilor etc), locas de inchinaciune, cinematograf, sala de spectacole, librarie, biblioteca, magazine fel de fel, lacuri, fantani arteziene, monumente,  o oaza de verdeata ce te indeamna la popas spre a putea admira peisajul incantator din resedinta unui centru de educatie cu o istorie de lunga durata, una dintre cele mai vechi institutii publice de pe coasta de vest a Americii. Situata in zona University District la nord de centrul orasului Seattle, considerata ca o scoala de navetisti, care anual primeste o suma constanta de fonduri federale pentru a putea continua inalta sa misiune ca o institutie  publica de cercetare.

       Universitatea gazduieste un simpozion de cercetare de licenta in fiecare an, pentru ca studentii sa prezinte activitatea lor pentru comunitate deci prezentarea in public a lucrarii de licenta.

       Studentii straini printre care si multi romani primesc programe speciale de  aprofundare a limbii engleze ajutandu-i sa-si dezvolte vocabularul in domeniul dorit.

       Universitatea ofera mai multe licente, 31 de grade asociate si 45 de certificate in 28 de programe de studiu, care deservesc obiectivele de cariera ale studentilor si cerintele angajatorilor in arta culinara, design de inbracaminte, tehnologia informatiei, maritim, servicii de sanatate si servicii sociale si umane. Toate programele furnizeaza lumea reala, acea comunitate dinamica si diversa cu tineri studiosi din peste 50 de tari printr- o politica de admitere deschisa.

       Am vizitat de mai multe ori universitatea, deoarece nepotii nostri Calin si Calina, au studiat aici si am participat la cursurile lor de absolvire din anii 2014 si 2018. Activitati de mare amploare tinute pe stadionul din Seattle, cu participarea unui numeros public. Actiuni care au ramas infipte adanc in sufletul nostru si mai ales prietenia cu profesorul universitar de italiana Claudio Mazzola, care in fiecare vara organizeaza excursii cu studentii sai in Italia, fiind cazati in ospetie in zona sa natala la rude si prieteni, familiarizandu-i cu cunostinte din istoria Europei in special din tara sa de bastina-Italia.

 

Lucretia si Ioan Mititean.

0 comentarii11319 vizualizări07 august 2019




rss 2.0
rss 2.0