Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ion si Doina Aldea-Teodorovici, comemorati de unionisti la Paris, Londra, Roma, Madrid si alte orase ale lumii.

La 23 de ani de la trecerea in nefiinta a cuplului Ion si Doina Aldea-Teodorovici, Diaspora Unionista organizeaza, in colaborare cu Blocul Unitatii Nationale, proiectia filmului documentar "Te iubesc, Ion si Doina". Astfel, incepand cu 30 octombrie, filmul va fi proiectat atat in principalele capitale europene - Londra, Paris, Roma, Madrid, Atena, Dublin, cat si in SUA si Canada.

"Moartea celor doi artisti a reprezentat o tragedie nationala. Desi au trecut mai bine de doua decenii de cand cei doi nu mai sunt printre noi, creatia lor va ramane vesnic vie. Ei sunt parintii muzicii patriotice din perioada renasterii nationale. Sa-i pomenim, sa le cantam muzica si sa ne amintim cat de frumosi si unici au fost", a declarat Serghei Petrovschi, presedintele Asociatiei "Moldova Vision" (Dublin, Irlanda).

"Le multumim din suflet producatorilor Leontina Vatamanu si Virgiliu Margineanu de la OWH Studio pentru deschiderea lor fata de ideea noastra. Ne bucuram ca romanii plecati departe de casa nu ii uita pe Ion si Doina, care sunt mai mult decat niste artisti - au fost si raman adevarati apostoli ai romanismului care au luptat pentru reintregirea neamului romanesc. Este datoria noastra sa le transmitem mesajul mai departe", a declarat reprezentantul Blocului Unitatii Nationale, Constantin Codreanu.

Ion si Doina Aldea-Teodorovici si-au pierdut viata in noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, in urma unui grav accident rutier, produs in apropierea localitatii Cosereni, la 49 de kilometri de Bucuresti.

 

Blocul Unitatii Nationale 30 octombrie 2015

Contact: Constantin Codreanu/078414245

0 comentarii3073 vizualizări30 octombrie 2015




rss 2.0
rss 2.0