Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Luni 23 Noiembrie 2020 - 20298 vizitatori azi
Colecta de alimente pentru Centrul Rezidential pentru Persoanele Varstnice din Maieru.

In perioada Postului Nasterii Domnului, in mai multe parohii din Protopopiatul Nasaud s-a desfasurat o colecta de alimente in vederea sprijinirii Centrului Rezidential pentru Persoanele Varstnice "Sfintii Zaharia si Elisabeta" din Maieru, asa cum ne-a informat directorul acestui centru, pr. Dan Cismas.

Aceasta actiune social-filantropica s-a realizat prin implicarea credinciosilor din Magura Ilvei, Singeorz-Bai, Ilva Mica, Valea Mare, Lesu, Cosbuc si Telcisor, indrumati si coordonati de preotii lor, Mircea Prundus, Dacian Santa, Stefanita Potra, Vasile Ureche, Ioan Mihaila, Iuliu Morariu si Ovidiu Tofan. Astfel, cateva tone de alimente neperisabile (ulei, zahar, faina, conserve etc.), dar si legume (cartofi, morcovi, ceapa, varza etc.) au fost donate Centrului din Maieru, condus de pr. Dan Cismas, care multumeste pe aceasta cale preotilor si credinciosilor care, prin acest act de mila crestina, si-au aratat o farama din dragostea lor fata de aproapele.

Centrul Rezidential pentru Persoanele Varstnice "Sfintii Zaharia si Elisabeta" din comuna Maieru, judetul Bistrita-Nasaud, functioneaza cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului nostru Arhiepiscop si Mitropolit Andrei in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa, Filiala Bistrita-Nasaud.

Centrul functioneaza din anul 2015 ca serviciu social in regim rezidential pentru persoane varstnice asigurand conditii corespunzatoare de informare in domeniu, identificare si evaluare, gazduire pe o perioada nedeterminata, servicii de asigurare a hranei si suplimentelor nutritive, servicii de ingrijire social-medicala, socializare si petrecerea timpului liber, servicii de recuperare si reabilitare, consiliere spirituala, consiliere psihologica, promovarea relatiilor sociale s.a.

 

pr. Cornel Coprean.

 

0 comentarii13496 vizualizări21 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0