Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Marti 24 Noiembrie 2020 - 316 vizitatori azi
Tineri din Nepos implicati in actiuni caritabile de Craciun.

Pregatirile de Craciun sunt un prilej fericit pentru oamenii cu suflet nobil de a se implica in campanii sociale de ajutorare a oamenilor sarmani, pentru ca sarbatoarea Nasterii lui Hristos  sa-i gaseasca  si pe ei intr-o ambianta a bucuriei, a sfinteniei si bunastarii. Un val  de solidaritate umana s-a pornit in intreaga tara  pentru a da glas acestei legaturi de suflet. Organizatii nonguvernamentale, cluburi si fundatii, biserici si manastiri, scoli,  organizatii de femei, formatii artistice, echipe sportive si in mod deosebit persoane fizice au pus la cale actiuni caritabile impresionante. Mass media, retelele de socializare, facebook-ul, atat de contestat de unii, incurajeaza aceste actiuni si promoveaza ideea binelui si a apropierii dintre oameni.

              In acest context se inscrie si actiunea initiata de grupul de tineri din satul Nepos,  (unii veniti de curand din strainatate), care a lansat inca de la inceputul lunii decembrie o chemare publica pentru cei dornici sa sprijine, dupa posibilitati, familiile nevoiase  din zona. Chemarea a avut un larg ecou in randul donatorilor, care au dorit sa ramana in anonimat.  S-au adunat alimente, dulciuri, haine si obiecte de uz caznic, ce vor fi distribuite in zilele urmatoare.

             O atentie deosebita a fost acordata unei familii din Rebra cu o situatie deosebit de precara, a carei casa aflata intr-o stare avansata de degradare a fost supusa unor lucrari de reparatii si curatenie. Pentru cei trei copii care locuiau impreuna cu parintii intr-o singura camera, s-a dat in folosinta o incapere noua, mobilata si aranjata in conditii de igiena si caldura corespunzatoare.  Materialele au fost cumparate din banii adunati prin donatie, iar lucrarile  s-au efectuat de catre membrii grupului. De Craciun,  aceasta familie va avea ce pune pe masa: bucatele traditionale si se va bucura de frumusetea  mult asteptatei sarbatori, din care nu lipseste nici bradul, creand o  ambianta pe care n-a avut-o niciodata. "Suntem bucurosi ca putem face  fapte bune pentru semenii nostri, ne spune initiatoarea acestei actiuni (ramasa si ea in anonimat). Nu ne vom opri aici, actiunea va continua si in anii urmatori. Multumesc tuturor celor care s-au implicat cu atata drag si buna credinta. Pentru noi, este mereu actuala sintagma "Daruind vei dobandi’’.

 

Mircea Darosi

0 comentarii13097 vizualizări20 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0