Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Dosar penal pentru evaziune fiscala, instrumentat de politistii de la investigarea criminalitatii economice.

La data de 13 ianuarie a.c., in urma controalelor efectuate, politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de evaziune fiscala, in cadrul caruia efectueaza cercetari. Astfel, din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, un barbat de 48 de ani, din Beclean, in calitate de administrator al unei societati comerciale din domeniul constructiilor,  impreuna cu alti lucratori carora nu le-ar fi intocmit documente legale de angajare, ar fi desfasurat activitati pe care nu le-ar fi evidentiat in contabilitate, pentru a nu plati impozitele si taxele aferente.

 Totodata, in cursul anului 2021, ar fi prestat activitati de forare a unor fantani, pe care nu le-ar fi evidentiat in actele contabile, desi ar fi incasat sume mari de bani, de la clientii societatii. Prejudiciul cauzat urmeaza a fi stabilit.

Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, prevazuta de Legea 241/2005.

 

 

          Retinere dispusa de politistii din Dumitrita, in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar de furt calificat

In urma cercetarilor desfasurate ieri, 13 ianuarie, intr-un dosar penal de furt calificat,  politistii de la Postul de Politie Comunal Dumitrita au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 21 de ani, din localitate.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 21 decembrie 2021, impreuna cu alti doi tineri, ar fi sustras din anexa unui imobil ce apartine unui barbat din Dumitrita unelte electrice. Prejudiciul a fost estimat de proprietar ca fiind 2000 lei si a fost recuperat in totalitate. 

In cursul zilei de astazi, tanarul va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea arestarii preventive, iar politistii din Dumitrita continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

          Doi soti din Reteag nu au respectat masura carantinei si au fost sanctionati de politisti

 La data de 13 ianuarie a.c., in urma verificarilor efectuate la persoane fata de care a fost dispusa masura carantinei/izolarii la domiciliu, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Beclean au constatat faptul ca doi soti de 42, respectiv 38 de ani, din Reteag nu respecta restrictiile impuse.

 Cei doi nu se aflau la adresa stabilita pentru carantina, masura dispusa de Directia de Sanatate Publica pana la data de 17 ianuarie 2022 si au fost sanctionati contraventional, conform Legii 55/2020.

 

0 comentarii3031 vizualizări14 ianuarie 2022




rss 2.0
rss 2.0