Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Actiuni pentru protejarea fondului forestier.

Un barbat a fost surprins de politisti in flagrant, in timp ce taia arbori dintr-o padure din Negrilesti. La data de 14 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au depistat,  in flagrant, un barbat de 48 de ani din Breaza, pe care-l cerceteaza pentru infractiunea de taierea fara drept de arbori, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 46/2008.

 Barbatul a fost surprins, in timp ce taia, fara drept, arbori dintr-o padure situata pe raza localitatii Negrilesti. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2100 de lei, materialul lemnos, respectiv 3 arbori din specia fag, fiind ridicat in vederea confiscarii si continuarii cercetarilor.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate pentru documentarea faptei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean.

 

 

Actiunile pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor continua pe tot parcusul lunii septembrie

 La data de 14 septembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor.

 A fost institurit un filtru la intersectia strazilor Lucian Blaga si Drumul Dumitrei Nou, pe Drumul National 17 C, iar politistii din cadrul Biroului Politie Transporturi Bistrita au actionat in punctele feroviare Bistrita si Nasaud.

 Au fost controlate 7 mijloace de transport marfa, 3 persoane juridice si 4 persoane fizice, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1080 de lei, dintre care 1 pentru nerespectarea Legii 145/2014 in cuantum de 500 de lei, 1 pentru nerespectarea Legii 252/2003 cu avertisment si 2 pentru abateri rutiere.

 La actiuni au participat politistii Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publica si Biroului de Politie Transporturi Bistrita si vor fi continuate pe tot parcursul lunii septembrie 2021.

 

 

Actiuni pentru siguranta traficului rutierAvand in vedere faptul ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum se afla in topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere in Bistrita-Nasaud, politistii Serviciului Rutier desfasoara in mod constat actiuni la care folosesc si aparatele radar.

 In urma activitatilor desfasurate in ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 13.000 de lei. Ca masura complementara au retinut in vederea suspendarii 15 permise de conducere, pentru depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale.

 Ieri, 14 septembrie, in urma verificarilor efectuate, politistii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru conducere fara permis.

 In fapt, la data de 11 septembrie 2021, un echipaj de rutiera a depistat in trafic si inregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula pe Drumul National 17, prin localitatea Podirei, cu viteza de 135 km/h.

 A fost identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 26 de ani din Bistrita si a fost sanctionat contraventional. Totodata, in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca cel in cauza are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania. Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Serviciul Rutier, pentru infractiunea prevazuta la art. 335 din Codul Penal.

 

0 comentarii1463 vizualizări15 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0