Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Sa inceapa scoala! Succes tuturor!

Alexandru, incepe clasa a VI-a si are din nou bicicleta datorita politistilor Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita care au recuperat-o, dupa ce i-a fost sustrasa din curtea locuintei, din localitatea Monariu.

 Barbatul in varsta de 49 de ani, din Budacu de Jos, banuit de comiterea faptei, are dosar penal si este cercetat de politisti pentru furt calificat.

 Ieri, in urma cercetarilor efectuate, politistii Postului de Politie Budacu de Jos au recuperat bicicleta care fusese sustrasa in noaptea de 26/27 august a.c., fiind gasita de acestia in localitatea Sieu- Magherus, unde ar fi fost vanduta ulterior.

 

*2 foto

 

 

Tanar sanctionat pentru nerespectarea caratinei

 La data de 10 septembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au desfasurat activitati de verificare a persoanelor aflate in carantina sau izolare pe zona de competenta.

 A fost identificat un tanar de 20 de ani din Saratel, care nu respecta masura carantinarii la adresa de domiciliu, fiind depistat in afara locuintei.

 Fata de tanar s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 5000 de lei in conformitate cu prevederile Legii 55/2020, fiind totodata instiintat Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare, conform competentei.

 

 

 

Depistat sub influenta alcoolului dupa un accident rutier

 La data de 11 septembrie a.c., politistii care au intervenit la un accident de circulatie in municipiul Bistrita, au constatat ca unul dintre soferi se afla sub influenta alcoolului.

 Un autoturism condus de un barbat de 34 ani din Caila, in timp ce se deplasa prin municipiul Bistrita, inspre localitatea Sigmir, a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de un tanar de 20 ani din Bistrita, care circula in fata sa pe acelasi sens.

 In urma impactului autoturismul condus de barbatul de 30 de ani a fost proiectat in gardul unui imobil, pe partea stanga a sensului de deplasare, rezultand ranirea acestuia.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorilor auto, rezultatul a fost negativ in cazul soferului de 20 de ani si de de 0,94 mg/L alcool pur in aerul expirat in cazul soferului de 30 de ani, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru recoltarea de  mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroul Rutier, fiind intocmit un dosar penal pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

 

Tanar urmarit general pentru executarea unei pedepse cu inchisoarea

 La data de 12 septembrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat un tanar de 26 de ani din Cluj-Napoca, urmarit general.

 Pe numele tanarului, Judecatoria Cluj-Napoca a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru savarsirea infractiunii de talharie.  

  In urma identificarii, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au incarcerat persoana depistata in penitenciarul Bistrita.

 

 

Sofer identificat de politisti dupa parasirea locului unui accident

 La data de 11 septembrie a.c., un biciclist de 68 de ani din Ciceu Mihaiesti, in timp ce se deplasa prin localitate, pe Drumul National 17, a fost acrosat de un autoturism care ulterior si-a continuat deplasarea.

 Politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean a identificat biciclistul care in urma accidentului a suferit leziuni corporale si au demarat verificari pentru depistarea conducatorului autoturismului.

 In urma investigatiilor efectuate politistii au reusit identificarea soferului banuit de accidentarea biciclistului, un barbat de 53 de ani din Cristestii Ciceului. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,71 mg/L alcool pur in aerul expirat, fiind necesara prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal, in vederea stabilirii cauzelor si modalitatii producerii evenimentului rutier.

 

 

 

POLITISTII BISTRITENI, ALATURI DE ELEVI, LA INCEPUTUL NOULUI AN SCOLAR

 Azi, 13 septembrie, peste 300 de politisti, alaturi de 66 de jandarmi si peste 30 de politisti locali, vor actiona in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judetul Bistrita-Nasaud, pentru un inceput in siguranta al noului an scolar.

 

Emotiile, speranta, bucuria revederii colegilor, educatorilor, invatatorilor si profesorilor vor defini aceasta zi, la fel ca in fiecare an, zi in care ne bucuram sa va fim aproape.

 

Pentru politistii bistriteni, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an scolar sa inceapa si sa decurga in liniste si siguranta, fiecare unitate de invatamant este inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestra ale Politiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni si pleca de la scoala.

 

Politistii Biroului de Siguranta Scolara se vor deplasa la sediul unitatilor de invatamant preuniversitar, in vederea relationarii cu conducerea acestora si cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violenta scolara si bullying, respectiv cu consilierii educativi, in scopul identificarii elevilor aflati in situatii de risc sau vulnerabili.

 

De asemenea, politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier, la orele la care copiii vin si pleaca de la unitatile de invatamant.

 

Politistii bistriteni au intensificat activitatile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licentierii, existentei inspectiei tehnice periodice, asigurarii de raspundere civila obligatorie si respectarii normelor de protectie privind raspandirea virusului Covid-19.

 

Totodata, au fost controlate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

 

Pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza  pentru elevi diferite activitati preventiv-educative.

 

Acestea sunt orientate cu precadere catre prezentarea unor modalitati de solutionare non-agresiva a conflictelor, precum si a unor notiuni juridice privind raspunderea penala si consecintele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de convietuire sociala.

 

Le dorim tuturor prescolarilor, scolarilor, dar si cadrelor didactice si parintilor un an scolar plin de performante si succes!

 

 

0 comentarii1484 vizualizări13 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0