Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Actiuni pentru verificarea transportului, pe drumurile nationale 17 si 15 .

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica si ai Serviciului Rutier au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

 Astfel, au fost efectuate controale pe drumurile nationale 17 si 15, fiind oprite in trafic si verificate mai multe mijloace de transport.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 12.090 lei, dintre care 9 pentru nerespectarea OUG 195/2002, 1 pentru nerespectarea Legii 171/2010 si una pentru nerespectarea OUG 28/1999. Ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a 9,075 mc material lemnos, in valoare de 1.206 de lei. Totodata, au fost ridicate in vederea suspendarii 8 permise de conducere.

 

 

Actiuni punctuale, desfasurate de politistii din Sangeorz-Bai, Nasaud si Beclean

 Ieri, politistii din cadrul politiilor orasenesti Sangeorz-Bai, Nasaud si Beclean au continuat actiunile punctuale, desfasurate pentru prevenirea raspandirii pandemiei de COVID-19, pe raza judetului. Totodata, actiunile politistilor au urmarit prevenirea accidentelor rutiere, precum si constientizarea de catre conducatorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.

 Astfel, politistii din Beclean au verificat 11 societati comerciale, au oprit pentru control 26 de autovehicule si au verificat 38 de persoane fata de care a fost dispusa masura izolarii/carantinarii, iar pentru neregulile constatate au aplicat 6 sanctiuni contraventionale, dintre care 5 la regimul rutier si una pentru nerespectarea Legii 55/2020.

 In Nasaud, politistii impreuna cu jandarmii au legitimat 25 de persoane, au verificat 5 operatori economici si au efectuat controale in trafic, fiind verificate 24 de autovehicule. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale in valoare de 1885 lei si a fost ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere.

 Pentru prevenirea infectarilor cu Sars-Cov-2, politistii si jandarmii din Sangeorz-Bai au verificat aproape 100 de persoane aflate in izolare sau carantina si 15 operatori economici, nefiind constatate abateri.

 

 

 

Sanctiuni in urma controalelor pentru prevenirea raspandirii infectiei cu Sars-Cov-2

 Ieri, 6 septembrie, in urma controalelor efectuate, Politia Locala Bistrita a constatat faptul ca un barbat de 28 de ani, din Viile Tecii, plasat in izolare in municipiul Bistrita nu a fost gasit la adresa stabilita.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor in cadrul caruia efectueaza cercetari.

 

***

In seara de 6 septembrie a.c., in urma controalelor efectuate, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au sanctionat contraventional un tanar de 26 de ani, din Caianu Mic care nu se afla la adresa de domiciliu.

 Fata de tanar a fost dispusa carantina la domiciliu, insa acesta nu ar fi respectat masura impusa si a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020, cuantumul acesteia fiind de 1000 de lei.

 

                 

                  OPRITA LA TIMP DE POLITISTI! Conducatoare auto depistata cu 1,32 mg/l alcool pur in aerul expirat

 Politistii din cadrul Politiei orasului Beclean s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie in cadrul caruia efectueaza cercetari.

 In fapt, in dupa-masa de ieri, 6 septembrie, in cadrul actiunilor preventive efectuate in trafic, politistii din Beclean au oprit pentru control, pe Drumul National 17D, intre localitatile Chiuza si Piatra, un autoturism la volanul caruia se afla o femeie.

 A fost identificata ca fiind in varsta de 34 de ani, din Chiuza, iar in urma verificarilor efectuate, a reisit faptul ca se afla sub influenta alcoolului. Valoare indicata de aparatul etilotest a fost de 1,32 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condusa la spital pentru recoltarea de mostre biologice in vederea detrminarii alcoolemiei.

 Cercetarile in cauza continua sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta la articolul 336 din Codul Penal.

 

 

 

0 comentarii1890 vizualizări08 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0