Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Peste 50 de metri cubi de material lemnos fara documente legale, confiscat de politisti si silvicultori

Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu cei ai sectiilor de politie rurala si in colaborare cu lucratori din cadrul ocoalelor silvice au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice in judetul Bistrita-Nasaud.

 In acest context, la data de 3 septembrie a.c., s-a actionat pe raza comunelor de pe valea Bargaului si valea Budacului, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, fiind controlate un depozit si 10 transporturi de material lemnos.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoarea de 15.000 lei, conform Legii 171/2010 si s-a dispus confiscarea a 56 de metri cubi de material lemnos, in valoare de 5.772 lei.    

 

*foto

 

Actiuni pe linie rutiera. Dosare penale intocmite de politisti in urma constatarii, in flagrant,  a unor infractiuni la regimul rutier

 Si in acest sfarsit de saptamana, politistii bistriteni au continuat actiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pe raza judetului.

 In perioada 2-5 septembrie a.c., politistii au actionat suplimentar in zona Parcului Industrial Sarata din municipiul Bistrita, unde s-au desfasurat concerte si activitati de divertisment.. De asemenea, politistii au actionat pentru fluidizarea traficului rutier pe cele doua rute de acces in zona de organizare a festivalului, respectiv DN 17 si DJ 154, circulatia desfasurandu-se normal.

 Pe raza judetului, in urma actiunilor de monitorizare si a controalelor in trafic, au fost depistate persoane care au incalcat regulile de circulatie, fiind intocmite mai multe dosare penale.

 

Exemplificam:

 La data de 3 septembrie a.c., un tanar de 19 ani, din Tautii-Magherus, judetul Maramures a fost depistat in trafic de politisti, pe Drumul Judetean 154, in timp ce conducea un autoturism, desi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea  unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In seara de 4 septembrie a.c., pe Drumul Judetean 171, in localitatea Uriu, politistii au depistat si oprit in trafic un autoturism condus de un barbat de 42 de ani, din Beclean.

 In urma testarii acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,51 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru determinarea alcoolemiei, insa acesta a refuzat sa-i fie recoltate probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 

In dimineata de 5 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulatie pe Drumul Judetean 172D, in localitatea Prundu Bargaului.

 Un tanar de 22 de ani din Prundu Bargaului, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, a intrat in coliziune cu un cap de podet, un parapet metalic si gardul unui imobil, dupa care s-a rasturnat.

 In urma accidentului a rezultat ranirea soferului care a necesitat transportul la spital.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand valoarea de 0,80 mg/L alcool pur in aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate si probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, urmand documentarea faptelor.

 

 

***

 

La data de 6 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat un sofer aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au intervenit la un accident de circulatie pe Drumul Comunal 37A din Spermezeu, unde un autoturism condus de un barbat de 34 de ani din localitate a acrosat un alt autoturism condus de o femeie.

In urma verificarilor, politistii au constatat ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si totodata se afla sub influenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,99 mg/L alcool pur in aerul expirat in urma testarii cu aparatul etilotest.

Barbatul a fost transpotat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis de politisti, in urma unei interventii la 112

 La data de 5 septembrie a.c., in urma interventiei la un scandal in familie, politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au emis un ordin de protectie provizoriu.

 O femeie de 48 de ani din Figa a solicitat interventia politistilor, relatand faptul ca in urma unor neintelegeri cu sotul, un barbat de 49 de ani din aceeasi localitate, a fost agresata fizic.

 Politistii au completat formularul de evaluare a riscului, constatandu-se oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului de 49 de ani, care ulterior a fost evacuat din locuinta.

 Totodata, politistii au demarat cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie, urmand documentarea faptei.

 

 

 

Nu a respectat masura carantinarii, fiind depistata de politisti si sanctionata contraventional

 La data de 3 septembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au verificat respectarea masurilor de carantina si izolare la domiciliu a persoanelor fata de care au fost dispuse astfel de masuri, in scopul prevenirii raspandirii virusului SARS-Cov 2 pe raza orasului Beclean.

 O femeie de 32 ani din Beclean, nu a fost gasita la adresa declarata pentru carantina, fiind depistata deplasandu-se cu un autoturism.

 Femeia a fost sanctionata contraventional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amenda in cuantum de 1000 lei.

 

 

 

Actiuni ale politistilor din Beclean si Nasaud

 In acest sfarsit de saptamana, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita si personal din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita au desfasurat verificari la un local public de pe raza comunei Chiochis.

 In cadrul activitatilor desfasurate au fost legitimate 32 de persoane si au fost controlate 8 autoturisme, conducatorii acestora fiind testati cu aparatul alcooltest.

 Fortele participante au aplicat 8 sanctiuni in valoare totala de 11.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea 252/2003 privind registrul unic de control, Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, H.G. 537/2007 privind normele de prevenire si stingere a incendiilor si O.U.G. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

 De asemenea, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au desfasurat o actiune pe zona de competenta. In cadrul activitatilor, au fost legitimate 55 de persoane si verificate 25 de autovehicule, au fost retinute 2 permise de conducere si au fost verificate 16 societati comerciale. Politistii au aplicat 16 sanctiuni contraventionale in valoare de 8245 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 si Legii 61/1991.

 

 

 

 

 

0 comentarii1813 vizualizări06 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0