Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 03 Martie 2021 - 16576 vizitatori azi
Simion Besa - un politist care se implica ori de cate ori stie ca un copil are nevoie de ajutor.

Prin prisma meseriei de politist, colegul nostru Simi, din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului a intalnit oameni in cele mai dificile situatii, dar recunoaste, cu emotie in glas, ca nimic nu-l afecteaza mai tare ca suferinta copiilor bolnavi si ca nimic nu-l impresioneaza mai tare ca determinarea si incapatanarea parintilor care "muta muntii din loc" pentru copiii lor bolnavi. Si intelege astfel de situatii pentru ca este unul dintre parintii ai carui copil s-a nascut prematur.

 

Se implica oricand este nevoie de ajutor, iar din anul 2016, impreuna cu prietenii si colegii sprijina financiar constant doua fetite care si-au pierdut ambii parinti intr-un tragic accident rutier.

 

Tot astfel, l-a intalnit si pe mezinul familiei Axente, Leonut, un baietel de 11 ani. Din cauza unor complicatii aparute la nastere, copilul are probleme grave de sanatate, fiind diagnosticat cu tetrapareza mixta si multe altele. Colegul nostru i-a intalnit familia greu-incercata de probleme si, pentru ca nu poate trece nepasator pe langa problemele semenilor, s-a oprit sa dea o mana de ajutor. Si-a implicat colegii si prietenii si astfel, in toamna anului trecut, au adunat 1800 de lei pe care i-au daruit din suflet pentru tratamentul permanent al copilului.

 

Familia a gasit in Spania speranta ca baietelul va putea merge, iar in perioada urmatoare, Leonut este asteptat la o operatie care costa aproximativ 5500 de euro. Colectivul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, alaturi de alti politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si oameni care i-au aflat povestea au continuat binele inceput de colegul nostru, si ieri Simi i-a dus copilasului inca 3500 de lei, ajutor pentru operatie. Copilasul l-a intampinat cu acelasi zambet frumos si bucurie sincera.

 

 

***

Info de background: Agentul sef principal BESA SIMION este politist din 2001, fiind repartizat initial la I.P.J. Brasov. Din anul 2009 s-a intors acasa, pe valea Bargaului, mai intai la Postul de Politie Tiha Bargaului si mai apoi in cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, unde isi desfasoara si astazi activitatea.

 

Sportiv de performanta, a activat pentru aproape 20 de ani in cadrul Asociatiei Dinamo Bucuresti, specialitatea si pasiunea lui a fost si va ramane schi fond biatlon. A obtinut rezultate bune si foarte bune la toate competitiile sportive la care a participat.

 

De loc este din localitatea Susenii Bargaului, familist convins, tata a doi copii de 11 si 4 ani, cunoaste foarte bine comunitatea si nevoile oamenilor din zona si, nu in ultimul rand, iubeste meseria de politist.

0 comentarii595 vizualizări18 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0