Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
CITITI CU ATENTIE CONTRACTELE pe care le semnati, mai ales atunci cand achitati si sume de bani.

La data de 23 noiembrie a.c., in urma verificarilor si investigatiilor efectuate, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au intocmit un dosar penal de inselaciune in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru clarificarea cauzei.

 Vizate sunt doua persoane, o tanara de 28 de ani, din Brasov si o alta de 33 de ani, din Focsani, angajate ale unei societati cu sediul in Bucuresti, punct de lucru in Bistrita si domeniu de activitate publicitar. 

Cele doua ar fi indus in eroare o femeie de 54 de ani, din Bistrita, pe care ar fi determinat-o sa achite suma de suma de 810 lei, din care 100 de lei -o taxa de inscriere si 710 lei prima rata din contract, cu promisiunea ca, in urma unor sedinte foto in care va promova anumite articole si produse de infrumusetare va primi suma de 400 euro. In momentul in care a citit insa contractul, a constatat faptul ca, in conformitate cu acesta, are de achitat suma de 400 de euro si ca ii vor fi promovate unele fotografii pe un site. Femeia si-a manifestat dorinta de a rezilia contractul, insa a fost refuzata.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune, in vederea clarificarii cauzei sub toate aspectele. Politistii va sfatuiesc sa cititi cu atentie contractele pe care le semnati, mai ales cand va asumati achitarea unor sume de bani.

 

 

 

 

 

          Dosar penal intocmit in urma unor controale si verificari, efectuate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice

 La data de 23 noiembrie a.c., in urma unor controale efectuate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari pentru: inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals.

 

Banuita de comiterea faptelor este o femeie de 39 de ani, din Bistrita care ar fi depus cererea pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si ar fi anexat acesteia o adeverinta, emisa de o societate comerciala, pentru venituri realizate in perioada martie-decembrie 2017. In urma verificarilor efectuate, exista indicii ca femeia nu ar fi desfasurat efectiv activitati lucrative la respectiva societate.

 Cercetarile continua in cadrul dosarului penal intocmit, urmand a fi clarificata cauza sub toate aspectele.

 

 

          Infractiune constatata in flagrant, in filtrul de la intrarea din municipiul Bistrita

Aseara, in cadrul controalelor efectuate in filtrul instituit la intrarea in municipiul Bistrita, politistii Biroului de Ordine Publica au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul judetean 151.

A fost identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 24 de ani, din Unirea, iar in urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca avea dreptul de conducere suspendat din data de 31.10.2020. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Politistii au intocmit dosar de cercetare penala si continua cercetarile pentru infractiunea de conducere fara permis.

 

 

               Prejudiciul unui furt din locuinta, recuperat de politistii nasaudeni

 La data de 23 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud au fost sesizati prin 112, de un barbat de 36 de ani, de comiterea unui furt din locuinta.

 La fata locului, in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca, un barbat de 41 de ani, din Nasaud, ar fi patruns in locuinta pagubitului si i-ar fi sustras un televizor.

 Politistii au recuperat prejudiciul, evaluat la aproximativ 1400 de lei, si l-au inapoiat pagubitului. Cercetarile continua de catre politistii nasaudeni sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

.

 

CIRCULATIA IN CONDITII METEO NEFAVORABILE-SFATURILE POLITISTILOR DE LA RUTIERA

 Avand in vedere conditiile meteo din aceasta perioada, Politia Rutiera le reaminteste conducatorilor auto ca, in conditiile unui carosabil umed este recomandat sa adopte o maniera prudenta, evitand bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar sa ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si sa efectueze fiecare manevra numai dupa o temeinica asigurare.

 

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zapada, folosirea luminilor de catre ceilalti soferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. Pentru o buna vizibilitate, acordati atentie si sistemului de ventilatie-dezaburire a parbrizului, dar si lunetei masinii.

 

Un alt fenomen cu care soferii se pot confrunta in aceste zile este ceata. Amintim faptul ca toti conducatorii auto sunt obligati ca, in asemenea conditii, sa utilizeze luminile de intalnire si de ceata (daca prin constructie autovehiculul este prevazut si cu proiectoare de ceata).

 

Reamintim si obligatia conducatorilor de vehicule de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati sau 50 de km/h in afara localitatilor, cand ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta, atunci cand apare o situatie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

 

0 comentarii3199 vizualizări24 noiembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0