Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 11 Aprilie 2021 - 14587
ACTIUNI SI VERIFICARI pe tema SARS COV-2 . Furt solutionat de politisti.

Peste 2.700 de persoane au fost verificate de politisti in cadrul actiunilor de verificare a respectarii masurilor de prevenire a raspandirii coronavirusului, fiind constatate aproape 100 de incalcari ale normelor legale. In ultimele 24 de ore, au fost intensificate activitatile in zonele aglomerate din mediul urban si rural, in mijloacele de transport in comun, dar si in piete si zona centrelor comerciale.

 Astfel, au fost verificate 106 societati comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea masurilor organizatorice specifice, a programului de lucru si in privinta respectarii masurilor de protectie de catre personal si clienti. De asemenea, 165 de autovehicule au fost oprite pentru control si verificate, dintre care 36 de mijloace de transport in comun.

 Totodata, in ultimele 24 de ore au fost organizate si desfasurate 17 actiuni punctuale, in sistem integrat cu Inspectoratul Judetean de  Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, politisti locali si reprezentanti ai altor institutii cu atributii de control, fiind vizate, in special zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele si mijloacele de transport in comun.

 Ca urmare a neregulilor constatate, politistii bistriteni au aplicat 93 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.500 de lei. Dintre acestea, 74 de  sanctiuni, in valoare de 8.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectarii masurilor de protectie individuala si 19 sanctiuni, in valoare de 7.000 de lei au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdictiile privind deplasarea/libera circulatie (in intervalul orar 23.00-05.00).

 

 Suntem la datorie pentru siguranta si sanatatea comunitatii, va rugam sa respectati restrictiile si regulile impuse.

 

.

Furt solutionat de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, prejudiciul a fost recuperat

 La data de 16 noiembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt calificat, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au identificat 2 tineri de 17 ani si pe un altul de 22 de ani, toti din Sanmihaiu de Campie, pe care-i banuiesc de comiterea faptei.  Furtul a fost sesizat la data de 26 octombrie a.c., de o femeie din localitate.

 Astfel, politistii au stabilit faptul ca, in noaptea de 17/18 octombrie a.c., cei trei ar fi patruns in locuinta unui tanar de 19 ani, din localitate, de unde ar fi sustras un TV LED, in valoare de 1100 de lei.

 Prejudiciu a fost recuperat si restituit proprietarului, iar cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii din cadrul Postului de Politie Sanmihaiu de Campie.

 

 

          O femeie din Beclean este banuita ca ar fi obtinut in mod fraudulos indemnizatia de crestere a copilului, iar politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice efectueaza cercetari pentru clarificarea situatiei

 La data de 16 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

 

Banuita de comiterea faptelor este o femeie de 30 de ani, din Beclean, care, in perioada anilor 2017-2019, ar fi depus o cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si ar fi anexat acesteia doua adeverinte de venit, emise de doua societati comerciale, din care reiese ca aceasta ar fi realizat venituri in perioada  noiembrie 2016-decembrie 2017. Cu privire la datele din adeverintele depuse exista suspiciuni ca persoana in cauza nu ar fi desfasurat efectiv activitati lucrative la aceste societati.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politisti, sub aspectul comiterii infractiunilor de: inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

 

 

Alcoolul la volan poate avea urmari deosebit de grave! NU CONDUCETI DACA ATI CONSUMAT ALCOOL

 In aceasta dimineata, in jurul orei 02.40, pe drumul judetean 172G, in localitatea Dorolea, a avut loc un accident rutier, soldat cu ranirea unui tanar de 19 ani.

 La fata locului, politistii Serviciului Rutier au constatat faptul ca, tanarul de 19 ani, din Cusma, in timp ce conducea un autoturism pe directia Cusma catre Dorolea, a pierdut controlul acestuia si a ajuns intr-un sant.

 In urma accidentului, acesta a fost ranit si transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat doua probe de sange in vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei.

 Politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          Conducere cu alcoolemie constatata, in flagrant, in urma controalelor desfasurate in trafic

In cadrul actiunilor de verificare a modului de respectare a restrictiilor de circulatie impuse, desfasurate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu jandarmi, in intervalul 23.00-05.00, au fost efectuate controale si filtre in trafic.

Astfel, a fost oprit pentru control un autoturism de teren, condus de un tanar de 20 de ani, din Rusu Bargaului. Tanarul a fost depistat pe un drum comunal din localitatea Josenii Bargaului, iar in urma verificarilor, a reiesit faptul ca se afla sub influenta alcoolului, valoarea indicata de aparatul etilotetst fiind 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru infractiunea de conducere cu alcoolemie.

 

 

                 Alcoolemie de 1,57 mg/l alcool pur in aerul exiprat…si totusi s-a urcat la volan

 La data de 16 noiembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au fost sesizati prin 112 de producerea unui acciden rutier, pe drumul judetean 171, in comuna Spermezeu.

 In urma verificarilor efectuate la fata locului, a reiesit faptul ca, un barbat de 40 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism a intrat in coliziune cu un alt autoturism care stationa, dupa care a iesit in afara partii carosabile.

 Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul celui care stationa si de 1,57 mg/l in cazul barbatului de 40 de ani. Acesta din urma a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 5.

 

0 comentarii1211 vizualizări17 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0