Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Alte 3 cazuri de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

In urma controalelor si verificarilor efectuate, politisti specializati in investigarea criminalitatii economice au depistat inca trei cazuri de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Vizate sunt 2 femei de 26 si 32 de ani, din Bistrita si un barbat de 32 de ani, din Maieru. Persoanele vizate ar fi obtinut indemnizatii de crestere a copilului cuprinse intre  8396-8500 de lei, lunar.

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosare penale in toate cele 3 cazuri si efectueaza cercetari pentru documentarea activitatii infractionale a persoanelor banuite de comiterea faptelor.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, in anul 2019, persoanele in cauza ar fi solicitat acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru care au declarat venituri nereale, ori au depus adeverinte care contineau date nereale cu privire veniturile obtinute in perioada relevanta pentru calcularea indemnizatiei.

 Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate.

 

 

            ALCOOLUL LA VOLAN E ACCIDENT!

 La data de  31 iulie a.c., pe  drumul judetean 173, intre localitatile Jelna si Orhei, a avut loc un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

 Conform verificarilor efectuate de politisti, un barbat de 46 de ani, din Budacu de Sus, in timp ce conducea un autoturism, nu ar fi adaptat viteza la conditiile de drum si, intr-o curba la dreapta, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat in afara partii carosabile.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La aceeasi data, pe drumul judetean 171, in localiatatea Caianu Mic, un tanar de 25 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe directia Spermezeu spre Uriu, nu ar fi adaptat viteaza la conditiile de drum, a pierdut controlul directiei si ajuns in santul din stanga directiei sale de mers.

 In urma accidentului, conducatorul auto a fost ranit usor. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.51 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fos prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii din Beclean au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

***

 

La data de 2 august a.c., un barbat de 40 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe drumul national 17, pe raza localitatii Viisoara, nu ar fi pastrat o distanta corespunzatoare fata de autoturismul care circula in fata sa si a intrat in coliziune cu acesta. In urma impactului, acesta a fost proiectat intr-un alt autoturism care circula pe aceeasi directie. Din fericire, nu au fost ranite persoane.

 Cei trei soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele  fiind de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru barbatul de 40 de ani si negative pentru ceilalti doi. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Continua cercetarile politistii Biroului Rutier Bistrita.

 

 

 

                 Politistii Sectiei 5 au intervenit pentru protejarea unei femei agresate de sot si monitorizeaza situatia conflictuala.

 In noaptea de 31 iulie a.c., o femeie de 28 de ani, din Tarlisua, a solicitat sprijinul politistilor, fiind agresata.

 In urma verificarilor efectuate la fata locului, politistii au constatat faptul ca femeia a fost lovita de sotul cu care se afla in divort, un barbat de 29 de ani  si cu care nu mai locuieste efectiv.

 Impotriva lui, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal pentru violenta in familie in cadrul caruia efectueaza cercetari. Politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares monitorizeaza situatia conflictuala.

 

 

          Delicte silvice, sanctionate de politistii din Sangeorz-Bai.

 In data de 31 iulie a.c., politistii din Sangeorz-Bai, de la Compartimentul Rutier au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe raza de competenta. Astfel, pe drumul judetean 172D, au fost oprite in trafic, pentru control, mai multe autoturisme.

 Pe raza comunei Ilva Mare, conducatorul unui tractor, un barbat din Rodna, nu a putut prezenta avizul de insotire a materialului lemnos sau alte documente de provenienta pentru cantitatea de 3,84 mc transportata, motiv pentru care a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, cu suma de 1000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 La aceeasi data, politistii au oprit un alt autovehicul pe drumul judetean 172, in Poiana Ilvei. Conducatorul auto, un barbat din Lesu, transporta cu o autoutilitara 2mc de material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

          Retinut de politisti, cercetat pentru distrugere si amenintare.

 La data de 2 august 2020, politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 25 de ani, din Bistrita, cercetat pentru distrugere si amenintare.

 Acesta, in timp ce se afla in cartierul Viisoara din Bistrita, ar fi amenintat si ar fi provocat distrugeri la un autoturism in care se afla un tanar de 26 de ani, din Saratel, impreuna cu familia sa.

 Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au intocmit dosar penal pentru distrugere si amenintare, iar in cursul acestei zile, tanarul de 25 de ani va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 

          Dosar penal pentru conducere fara permis si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

  La data de 1 august a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrita si care era condus de un barbat de 32 de ani, din localitate.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca acesta are permisul de conducere retinut. Rezultatul testari cu aparatul etilotest a fost de 1,13 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a refuzat sa-i fie prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere fara permis si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

          Retinut pentru conducere fara permis.

 La data de 1 august a.c., politistii Sectiei 1 au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 34 de ani, cercetat pentru conducere fara permis. Acesta a fost depistat, in aceeasi zi, in timp ce conducea o motocicleta pe drumul judetean172E, prin localitatea Herina. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Ulterior, in cursul zilei de ieri, 2 august, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus plasare sub control judiciar a acestuia. Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

 

Sofer oprit la timp de politisti :1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat si fara permis 

 La data de 1 august a.c., politistii Sectiei 2 au depistat in flagrant un barbat care conducea un autoturism, desi consumase alcool. Autoturismul pe care-l conducea a fost oprit pentru control pe drumul national 17, in localitatea Josenii Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta are permis de conducere anulat, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital in vederea prelevarii de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

 In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducere fara permis.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2835 vizualizări03 august 2020




rss 2.0
rss 2.0