Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 15 Iulie 2020 - 12218 vizitatori azi
In localitatile afectate de precipitatii, politistii au actionat in sprijinul cetatenilor.

Politistii de la sectiile de Politie 1, 2, 3 si 7, precum si de la posturile de politie arondate au intervenit si au acordat sprijin cetatenilor din mai multe localitati afectate de vremea rea. Astfel, in urma precipitatiilor abundete si fenomenelor meteo inregistrate, pe mai multe drumuri din judet s-a circulat cu dificultate, iar politistii au actionat pentru siguranta participantilor la trafic.

 Astfel, pe strada Mihai Viteazu si strada Podgoriei, la intersectia cu Valea Ghinzii, din municipiul Bistrita, traficul rutier a fost blocat, iar circulatia dirijata si deviata de catre  politistii din cadrul Biroului Rutier, Biroului de Ordine Publica si Politia Locala Bistrita.

 In sprijinul localnicilor din Jelna au actionat politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita care au ajutat la intarirea santurilor de pe marginea drumului judetean 173 G.  Traficul rutier a fost ingreunat, iar la fata locului circulatia a fost dirijata.

 In Muresenii Bargaului, mai multe cai de acces catre drumul national 17 au fost blocate, iar politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului si cei ai Serviciului Rutier au intervenit acordand sprijin pentru decongestionarea, dirijarea si restrictionarea traficului rutier.

Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au intervenit pe drumurile judetene 162, in zona unui pod unde, ca urmarea a fenomenelor meteo, traficul rutier a fost restrictionat si circulatia dirijata pe o banda. De asemenea, au intervenit pentru fluidizare pe drumul national 16, in Silivasu de Campie, unde circulatia a fost ingreunata din cauza precipitatiilor abundente.

 La intrarea in localitatea Rodna dinspre Anies, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intervenit pe drumul national 17D, unde s-a circulat pe o singura banda, pe o distanta de aproximativ 50 m. In comuna Magura Ilvei, drumul judetean172 D a fost blocat la intersectia cu Podul de Fier, fiind acoperit de apa pe o suprafata de 250m, iar la intersectia cu drumul comunal Magura Ilvei, paraul Rodna a iesit din albie acoperind o suprafata de 200m de drum.  

 

          Politistii Biroului Rutier actioneaza 24/24 de ore pentru siguranta celor care respecta regulile de circulatie si tragerea la raspundere a celor care nu.

 La data 23 iunie a.c., cu ocazia actiunilor preventive desfasurate, politistii Biroului Rutier l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 36 de ani, din Slatinita, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

 Rezultatul testarii conducatorului auto cu aparatul etilotest a fost de 0,65 mg/litru alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de probe de sange. In urma celor constatate, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si continua cercetarile.

 La data de 24 iunie a.c., politistii l-au depistat pe un tanar de 19 ani, din Negrilesti, in timp ce conducea un autoturism prin Bistrita, desi consumase alcool. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei. Si in acest caz s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 Rezultat pozitiv, respectiv 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, a fost valoarea indicata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 32 de ani, din Bistrita, depistat de politisti in trafic.

 Acesta conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita cand a fost depistat si oprit pentru control de politistii Biroului Rutier Bistrita. S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua.

 

 Politistii Biroului de Ordine Publica au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat care a incalcat ordinul de protectie emis impotriva sa. 

 Aseara, ca urmare a sesizari, politistii Biroului de Ordine Publica au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a ordinului de protectie si continua cercetarile in acest sens.

Cu ocazia verificarilor efectuate la fata locului s-a constatat faptul ca o femeie de 31 de ani, din Bistrita, care se afla in locuinta sa, a fost jignita si amenintata de sot, un barbat de 38 de ani, din municipiu, impotriva caruia este in vigoare un ordin de protectie, emis de catre Judecatoria Bistrita.

 Politistii continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a ordinului de protectie, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea luarii unei masuri preventive.   

 

 

 

0 comentarii658 vizualizări24 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0