Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 06 August 2021 - 14587
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

La data de 8 octombrie 2019, in jurul orei 16.00, un tanar de 27 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Bistrita, a surprins si accidentat o tanara de 17 ani, din municipiu, angajata regulamentar in traversarea strazii, prin loc special amenajat, semnalizat cu indicator rutier si marcaj.

 Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a plecat de la fata locului, iar dupa aproximativ o ora a fost identificat de politisti. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

 

Va reamintim faptul ca, in cazul unui accident soldat cu victime, legea prevede urmatoarele obligatii:

(1) Conducatorul unui vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii unei persoane este obligat sa ia masuri de anuntare imediata a politiei, sa nu modifice sau sa stearga urmele accidentului si sa nu paraseasca locul faptei.

(2) Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, precum si in situatia in care in eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de indata politia si sa apeleze numarul national unic pentru apeluri de urgenta 112, existent in retelele de telefonie din Romania.

(3) Este interzis oricarei persoane sa schimbe pozitia vehiculului implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, sa modifice starea locului sau sa stearga urmele accidentului fara incuviintarea politiei care cerceteaza accidentul.

*** Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ART 77 

 

 

 

          Actiuni pe linia transportului de material lemnos.

 La data de 8 octombrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu lucratori ai Ocolului Silvic Tihuta Colibita si Ocolului Silvic Josenii Bargaului, au desfasurat o actiune pe linia transportului de material lemnos, pe raza de competenta.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate doua sanctiuni conform Legii 171/2010, in valoare de 5.000 lei si a fost confiscata cantitatea de 8,26 m.c. material lemnos, in valoare de 4785 lei.

 De asemenea, in cursul zilei de ieri, pe DJ 172D, in localitatea Ilva Mica, in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii din Sangeorz-Bai l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat de 51 de ani, din Bistrita-Bargaului, care conducea o autoutilitara.

 Acesta transporta material lemnos in valoare de 1456,92 lei, fara documente legale, motiv pentru care a fost sanctionat contraventional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 

 

0 comentarii2772 vizualizări09 octombrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0