Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru depistarea persoanelor disparute. Au fost gasite doua minore si un adult.

La data de 2 august a.c., in jurul orei 05.00, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice l-au depistat pe un barbat de 50 de ani, din Bistrita Bargaului, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 5,1 mc cherestea de esenta rasinoasa.   La solicitarea politistilor, acesta nu a putut prezenta documentele legale de transport, fiind luata masura sanctionarii contraventionale, conform Legii 171/2010, cu amenda de 5.000 de lei. Totodata, a fost dispusa confiscarea materialului lemnos, in valoare de aproximativ 3.400 de lei.

 

 

   Prejudiciul unei inselaciuni a fost recuperat de politistii Biroului de Investigatii Criminale.

O femeie din Columbia este banuita ca ar fi inselat-o pe angajata unei case de amanet din Bistrita, sustragand peste 3600 de dolari.

 La data de 4 august a.c., in vama Giurgiu, a fost depistata de catre politistii de frontiera o tanara de 29 de ani, cetatean columbian. Aceasta a fost data in consemn de catre politistii din Bistrita, fiind cercetata intr-un dosar de inselaciune.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca la data de 22 iulie a.c., in timp ce se afla intr-o casa de amanet din Bistrita, femeia de 29 de ani i-ar fi solicitat angajatei sa-i schimbe suma de 5000 de dolari, dupa care, i-ar fi cerut sa efectueze alte tranzactii, cu scopul de a-i distrage atentia, moment in care ar fi sustras suma de 3600 de dolari.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au recuperat prejudiciul creat in urma inselaciunii si l-au restituit persoanei pagubite, iar cercetarile sunt continuate, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acesteia.

 

          Actiuni pe raza municipiului Bistrita.

 La data de 2 august a.c., incepand cu ora 06.00, politistii de la Ordine Publica si Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, impreuna cu politisti locali au organizat si desfasurat actiuni preventive in zona Zavoaie, din municipiul Bistrita.

 Actiunile au avut drept scop prevenirea savarsirii de fapte antisociale, depistarea unor persoane disparute si respectarea prevederilor OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. De asemenea, o atentie deosebita a fost acordata depistarii minorilor care locuiesc in conditii improprii de igiena, ori sunt determinati sa practice acte de cersetorie. 

 In acest sens, au fost legitimate 28 de persoane, iar 11 au conduse la sediul Politiei, in vederea lamuririi unor aspecte in legatura cu documentele de identitate.

 

Actiuni pe raza localitatii Cosbuc

 La data de 2 august a.c., politistii  Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, respectiv ai Postului de Politie Comunal Cosbuc au desfasurat o actiune pe linie rutiera, dar si pentru asigurarea unui climat de ordine si liniste publica.

 Cu aceasta ocazie au fost legitimate 43 de persoane, iar ca urmarea a neregulilor constatate au fost aplicate 45 de sactiuni contraventionale, in valoare de 16.600 lei, dintre care 18 conform O.U.G.195/2002, 25 conform Legii 61/1991 si 2 conform O.U.G. 97/2005.

 

 

 

            Actiuni pentru depistarea persoanelor disparute, fata de care a fost dispusa cautarea la nivel national.

 La data de 2 august a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in colaborare cu politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale si Serviciului pentru Actiuni Speciale au actionat pe raza municipiului Bistrita, pentru identificarea persoanelor disparute de la domiciliu si pentru care s-a dispus masura cautarii la nivel national.

 In urma activitatilor desfasurate au fost depistate doua minore de 13, respectiv 16 ani, acestea fiind predate Centrului pentru Protectia Copilului Bistrita. De asemenea, in cadrul activitatilor, a fost depistat, pe raza localitatii Hasmasul Ciceului, comuna Uriu un barbat de 48 de ani, fata de care a fost dispusa cautarea la nivel national din data de 13.11.2017, fiind persoana disparuta.

 


 

            Actiuni pe raza orasului Nasaud.

 La data de 3 august a.c., in intervalul orar 09.00-16.00, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pe raza orasului Nasaud, in vederea prevenirii si combaterii comertului ilicit, mai ales cu produse agroalimentare si de origine animala.

 Actiunile au urmarit prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a fraudelor vamale, a celor la regimul produselor accizabile, dar si pentru prevenirea si combaterea schimbului ilegal de valuta.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost verificate 19 persoane fizice si juridice, ocazie cu care au fost constatate si aplicate 12 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 31.500 lei, dintre care 11 in valoare de 30.000 lei, prevazute si pedepsite de Legea 12/1990 si una conform O.U.G.28/1999, in valoare de 1.500 lei. Ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea in numerar a sumei de 157 lei.

 

Bauti, la volan.

 La data de 3 august a.c., pe B-dul Independentei din Bistrita, politistii Birului Rutier l-au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un barbat e 55 de ani, din Bistrita, care se afla sub influenta alcoolului.

 A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv peste 0.50 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

***

La data de 3 august a.c., pe DJ 151 in Vermes, politistii Sectiei 3 l-au depistat pe un barbat de 37 de ani, din Petris, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice ( peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

          Ordine de protectie, emise de politisti.

La data de 3 august a.c., politistii au fost sesizati despre faptul ca, pe fondul unui conflict spontan, un tanar de 20 de ani, din Bistrita Bargaului, si-a lovit mama, o femeie de 44 de ani si ar fi bruscat-o pe sora lui, o tanara de  19 ani.

Politistii au emis un ordin de protectie provizoriu, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de violenta in familie.

***

La data de 4 august a.c., o femeie de 38 de ani, din Bistrita, a sesizat faptul ca in timp ce se afla in incinta locuintei, a fost agresata si amenintata de catre sotul ei, un barbat de 41 de ani.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie si au emis un ordin de protectie provizoriu.

 

            Dosare penale intocmite de politistii din Beclean.

 La data de 3 august a.c., politistii din Beclean l-au depistat pe un barbat de 47 de ani, din Cociu, in timp ce conducea pe DJ 172 un autoturism, desi consumase alcool. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

***

De asemenea, la aceeasi data, pe DJ 170, in localitatea Ciceu-Giurgesti, a fost depistat de politisti un barbat de 46 ani, din localitate, in timp ce conducea o autoutilitara, desi avea permisul suspendat.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

                                                                                                                            

           Depistati de politistii Sectiei 5, in timp ce conduceau autoturisme, desi nu aveau acest drept.                                                                                          

 La data de 4 august a.c.,  pe DJ 170, in localitatea Breaza, politistii Sectiei 5 l-au depistat in trafic, pe un tanar de 21 ani, din Cusma, in timp ce conducea un autoturism, desi avea permisul de conducere anulat din data de 22 mai 2018.

 De asemenea, la aceeasi data, a fost depistat un alt tanar, de 19 ani, din Negrilesti, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

 In ambele cazuri, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au intocmit dosar penal pentru conducere fara permis.

 

            Alcoolul si urmarile lui

 La data de 4 august a.c., in jurul orelor 22.45, un tanar de 21 ani, din Parva, in timp ce conducea un autoturism cu volan pe dreapta, pe D.N. 17D,  pe raza localitatii Rebrisoara, a pierdut controlul directiei de deplasare, a patruns pe contrasens, a parasit partea carosabila, dupa care a intrat in coliziune cu gardul unui imobil.

 In urma accidentului, o pasagera de 16 ani a fost ranita. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

0 comentarii2758 vizualizări05 august 2019




rss 2.0
rss 2.0