Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 12 Noiembrie 2019 - 11388 vizitatori azi
ACTIUNI PREVENTIVE, DESFASURATE DE POLITISTI IN PERIOADA 5-7 IULIE A.C.

Si in acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru siguranta circulatiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost desfasurate actiuni pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta. La data de 6 iulie a.c., in intervalul orar 00.00-04.00, politistii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate Privata au actionat pentru prevenirea furturilor din societati comerciale. Astfel, au fost efectuate verificari la societati comerciale din Bistrita si au fost instruiti 8 agenti de paza. Totodata, ca urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 1200 lei.

 De asemenea, in noaptea 6/7 iulie a.c., in intervalul orar 12.00-02.00, dar si in data de 7 iulie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, in colaborare cu Serviciul Rutier, jandarmi si politisti locali au actionat pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica. Activitatile au fost desfasurate pe raza comunei Tiha Bargaului, respectiv Valea Strajii, in contextul evenimentului "Motor Fest-editia 2019".

 Cu ocazia activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii au constatat in flagrant mai multe infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

 

Exemple:

 La data de 8 iulie a.c., pe o strada din Bistrita, politistii Biroului de Ordine Publica l-au depistat pe un tanar de 20 de ani, din municipiu, in timp ce conducea un autoturism care avea aplicate placute cu numar provizoriu, care de fapt erau atribuite altui autoturism.

 Politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autoturism cu numar fals de inmatriculare.

 

****

 

La data de 7 iulie a.c., pe DN17, in localitatea Cristestii Ciceului, politistii din Beclean l-au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un barbat de 30 de ani, din Cristestii Ciceului.

 Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere si au intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

                                                                  ***

La data de 8 iulie a.c., in jurul orei 03.00, pe o strada din Bistrita, politistii Biroului Rutier l-au oprit in trafic, pentru control, pe un  barbat de 44 ani, din Jelna, care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal pentru conducere fara permis si conducere sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor din sfera comertului cu bunuri cu produse agroalimentare si de origine animala.

 La data de 5 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier, cu sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud au desfasurat actiuni preventive in localitatile Livezile si Piatra Fantanele.

 Actiunile politistilor au vizat prevenirea si combaterea ilegalitatilor din sfera comertului cu bunuri cu produse agroalimentare si de origine animala si subsecvent prevenirea si combaterea ilegalitatilor din domeniul evaziunii fiscale si a comertului ilicit cu bunuri si produse.

 In acest context, au fost efectuate verificari si controale de specialitate, ocazie cu care au fost verificate 40 persoane juridice si fizice, iar ca urare a neregulilor constatate au fost aplicate 27 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 41.515 lei. Din numarul total de sanctiuni, 5 au fost aplicate conform  H.G. 984/2005, in valoare de 23.900 lei, o sanctiune conform Legii 12/1990, in valoare de 5000 de lei si 21 sanctiuni conform O.U.G. 195/2002, in valoare de 12.615 lei. De asemenea, a fost confiscat numerar in cuantum de 106,5 lei.

 

             

Arestat pentru 30 zile, cercetat pentru faptul ca si-a agresat mama.

 La data de 5 iulie a.c., politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore fata de un tanar de 27 de ani, din Perisor, cercetat pentru violenta in familie. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecatoriei Beclean, care a dispus luarea masurii arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile.

 Acesta este cercetat pentru faptul ca, la data de 24 iunie a.c., fiind in stare de ebrietate, si-ar fi agresat mama, o femeie de 50 de ani, din Piatra. Femeia a fost transportata la spital, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale. Totodata, barbatul este cercetat intr-un dosar penal deschis pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, fapta comisa in cursul anului 2018.

 In prezent, barbatul se afla Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I. P. J. Bistrita-Nasaud.

 

          NU ALCOOL!

 La data de 5 iulie a.c., pe un drum comunal din Racatesu, un barbat de 36 ani, din localitate, care se deplasa cu o bicicleta pe care il transporta si pe fiul sau in varsta de 5 ani, din cauza consumului de alcool si a neatentiei, s-a dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila.

 In urma accidentului, cei doi au fost raniti usor si au fost transportati la spital. Politistii l-au testat cu aparatul etilotest pe barbatul de 36 de ani, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii din Beclean au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru vatamare corporala din culpa.

              

 

 

 

0 comentarii1393 vizualizări08 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0