Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 30 Mai 2020 - 7962 vizitatori azi
"FROM GAMIFICATION TO LEARNING".

Politistii de prevenire vin in sprijinul dascalilor, in cadrul unui proiect Erasmus +, de formare continua a cadrelor didactice.

 Siguranta in scoala este o prioritate a Politiei Bistritene, motiv pentru care, Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii are in desfasurare mai multe proiecte preventive care se adreseaza elevilor. De asemenea, se alatura cadrelor didactice si sprijina orice proiect implica siguranta elevilor.

 Scoala Generala "Mihai Eminescu" din Nasaud este partener international in proiectul Erasmus + K2, "STAND UP! SPEAK OUT!  " alaturi de alte trei tari. In cadrul mobilitatii din aprilie, scoala a organizat, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, conferinta internationala "De la joc la invatare".

 Scoala din Nasaud a avut invitati din Italia, Spania si Letonia care au participat la o lectie de prevenire a bullyingului in scoli. Lectia a fost sustinuta in intregime in limba engleza de catre subcomisar de politie Mihaela Schreiner, specialist in prevenirea criminalitatii. Politista a fost ajutata de tinerii voluntari din ONG ul POV 21, abordarea fiind una ludica, in concordanta cu tema "From gamification to learning".

 In cadrul aceluiasi eveniment, coordonatorul Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii a prezentat in plenul conferintei academice internationale activitati, metode si mijloace prin care, prin joc, atat politistii, cat si cadrele didactice, pot veni in sprijinul elevilor.

 Proiectul prezentat, "STOP BULLYINGULUI IN SCOLILE BISTRITENE" promoveaza in randul elevilor sportul, ca alternativa la activitati din sfera delincventei juvenile si il are drept ambasador pe ultra maratonistul bistritean TIBI USERIU care, prin experienta sa de viata, constituie o "carte vie" pentru tineri.

 

 

0 comentarii1897 vizualizări12 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0