Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2019 - 16470 vizitatori azi
ATENTIE, CIRCULATI PRUDENT!

Raclete si sfaturi preventive, pentru o calatorie in siguranta, in conditii de iarna. Astazi, 11 ianuarie a.c., politistii de la Biroul Rutier au desfasurat actiuni, pe raza municipiului Bistrita, pentru prevenirea accidentelor rutiere favorizate de conditiile meteo din aceasta perioada.

 Astfel, politistii rutieri verifica daca autoturismele sunt echipate corespunzator, cu anvelope de iarna si ofera raclete inscriptionate cu sfaturi preventive, conducatorilor auto.

 Politistii le atrag atentia soferilor cu privire la importanta vizibilitatii in trafic, mai ales in conditii de iarna. In acest sens, le-au recomandat conducatorilor auto sa curete parbrizul, oglinzile, geamurile laterale si luneta autoturismului inainte de a porni la drum.

 Totodata, politistii recomanda pietonilor sa fie mult mai precauti, sa circule doar pe trotuare sau cat mai aproape de marginea drumului. De asemenea, pentru siguranta lor este important sa traverseze numai prin locurile special amenajate si numai dupa ce sunt siguri ca intentia de a traversa a fost observata de conducatorii auto, iar acestia au oprit.

 

.

 

Pentru o calatorie in siguranta, tineti cont de urmatoarele recomandari:

 Nu porniti la drum fara sa verificati starea traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti, echipati-va autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si respectati semnificatia indicatoarelor si indrumarile politistilor rutieri.

 

 

 

ATENTIE LA POLEI!

 Conducatorii de vehicule au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda!

 Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile meteo, de drum si trafic!

 Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

 Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata, in conditii de ceata densa.

 Conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. Acestia, daca vor opta pentru plecarea la drum, trebuie sa respecte cu strictete prevederile legale pentru conducatori auto cu mai putin de un an practica, a caror viteza maxima admisa in afara localitatilor trebuie sa fie cu 20 Km/h mai mica.

 Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!

 Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

 

 

0 comentarii1442 vizualizări11 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0