Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 30 Mai 2020 - 8560 vizitatori azi
ATENTIE! - Conducerea unui autovehicul si alcoolul sunt incompatibile!

La data de 3 ianuarie a.c., pe DN 17, prin Livezile, politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 66 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta alcoolului.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice! Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

 

 

Persoane cercetate pentru infractiuni la regimul rutier

 La data de 3 ianuarie a.c., pe DN 17, prin Sintereag, politistii rutieri din Beclean au identificat in trafic un barbat, de 39 ani, din Reteag, in timp ce conducea un autoturism, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, pe DJ 172 G, intre localitatile Nuseni si Corvinesti, politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic o femeie, de 43 ani, din Corvinesti, in timp ce conducea un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cadrul verificarilor efectuate, s-a stabilit ca autoturismul in cauza i-a fost incredintat de un tanar, de 22 ani, din aceeasi localitate, care ar fi cunoscut faptul ca nu detine permis de conducere.

 In cauza, politistii rutieri efectueaza cercetari pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si incredintarea unui autovehicul unei persoane despre care stie ca nu detine permis de conducere.

 

ATENTIE!!! - Conform art. 335 din Codul Penal: 

 (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

 

 

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat, ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

 

(3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care stie ca se afla intr-una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2), sau sunt sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

 

0 comentarii2380 vizualizări04 ianuarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0