Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2019 - 8914 vizitatori azi
Perchezitii la persoane banuite de comiterea unor infractiuni la regimul armelor si munitiilor.

In 30 noiembrie a.c., pe DJ 172 C, pe raza localitatii Stramba, in cadrul unor actiuni desfasurate pentru combaterea infractiunilor la regimul armelor si al munitiilor, respectiv la regimul cinegetic, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au oprit in trafic un autoturism, condus de un barbat, de 36 ani, din Livezile si in care se mai afla un pasager, de 23 ani, din Feldru.

 Asupra tanarului de 23 ani, politistii au gasit o arma letala cu destinatia vanatoare si un cartus, pe care acesta le detinea ilegal, nefiind autorizat sa detina, sa poarte sau sa foloseasca arme de foc, arma despre care exista suspiciunea ca ar fi fost folosita la o actiune de braconaj.

La aceeasi data, pe raza localitatii Ilva Mica, politistii au prins in flagrant un alt barbat, de 59 ani, din localitate, in timp ce transporta cu autoturismul sau, o arma letala cu destinatia vanatoare, detinuta ilegal.

 Cu ocazia extinderii investigatiilor, privind savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept si braconaj cinegetic, au fost efectuate doua perchezitii domiciliare pe raza localitatilor Feldru si Ilva Mica. In urma perchezitiilor au fost indisponibilizate 6 arme letale, respectiv un dispozitiv de arma letala confectionat artizanal, dintre care 5 au fost detinute fara autorizatie. Totodata au fost ridicate 237 de cartuse detinute ilegal, 101 de trofee de mistret (colti) si telefoane mobile.

 Barbatii de 59 ani, respectiv 23 ani, in complicitate cu alti trei cu varstele cuprinse intre 24 ani si 36 ani, sunt cercetati pentru faptul ca in perioada 2017 - 30 noiembrie a.c., ar fi folosit aceste arme pentru comiterea mai multor infractiuni de braconaj cinegetic.

 Astfel, fata de barbatii de 59 ani si 23 ani, a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, acestia urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud cu propunerea luarii unor masuri preventive.

 De asemenea, in aceasta cauza a fost retinut si un barbat de 24 ani, din Ilva Mica, fata de care, procurorul a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale si al politistilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

 Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept si braconaj cinegetic, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

 

0 comentarii1351 vizualizări02 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0