Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 23 Iulie 2019 - 1754 vizitatori azi
13 agenti de politie au fost repartizati Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

13 absolventi ai scolilor de agenti de politie din Cluj-Napoca si Campina sunt de astazi parte din echipa  Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Astazi, 5 noiembrie a.c., a fost prima zi din cariera de politist pentru 13 agenti de politie care au absolvit scolile de profil si care au fost repartizati Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Astfel, 7 dintre acestia au absolvit cursurile Scolii de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca, restul fiind absolventi ai scolii din Campina.

 Dintre acestia, 9 sunt din judetul nostru, iar 4 sunt din judetele Salaj, Maramures si Cluj. De asemenea, din numarul total de politisti repartizati judetului nostru, 6 sunt baieti, restul fete.

 Acestia au fost repartizati la structurile de ordine publica, din mediul rural, respectiv unul la actiuni speciale, iar in urmatoarele 6 luni isi vor desfasura activitatea sub coordonarea unui politist cu experienta, dupa care vor sustine examenul de definitivare in profesie.

  Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud ii asigura de tot sprijinul de care au nevoie pentru a-si indeplini in mod corespunzator atributiile ce le revin si le ureaza mult succes in cariera!

  

.

 

Actiuni rutiere desfasurate impreuna cu RAR Bistrita-Nasaud pe raza intregului judet. In perioada 1-2 noiembrie a.c., politistii rutieri bistriteni au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

  Actiunile s-au desfasurat pe raza intregului judet si au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.

In cadrul actiunilor s-a urmarit verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punti, roti, anvelope si suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Astfel, cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate peste 140 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproximativ 40 000 lei.

Totodata, in cadrul actiunii au fost retinute 18 permise de conducere si au fost retrase 10 certificate de inmatriculare, dintre care majoritatea pentru defectiuni tehnice.

 UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/respectati-normele-rutiere-mai-multe-persoane-cercetate-pentru-infractiuni-la-regimul-rutier

 

La data de 3 noiembrie a.c., fata de barbatul de 28 ani, din Bistrita care in noaptea de 1/2 noiembrie a.c. a fost prins conducand un autoturism neinmatriculat si fara permis de conducere, politistii Biroului Rutier au luat masura retinerii pentru 24 ore.

 In cadrul cercetarilor, politistii au stabilit faptul ca in cursul anului 2018, acesta a mai fost cercetat in alte 4 dosare penale privind savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 De asemenea, barbatul, in momentul comiterii infractiunilor din noaptea de 1/2 noiembrie a.c. se afla sub control judiciar pentru o alta fapta de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 Astfel, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita a sesizat instanta in vederea schimbarii masurii preventive a controlului judiciar cu masura preventiva a arestului la domiciliu sau a arestarii preventive.

 

Mai multe persoane cercetate pentru infractiuni la regimul rutier

 In noaptea de 2/3 noiembrie a.c., politistii rutieri din Singeorz-Bai au depistat un tanar, de 18 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 3/4 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 24 ani, din Prundu Bargaului, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, fiind sub influenta alcoolului.

 A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

La data de 3 noiembrie a.c., politistii rutieri din Beclean au oprit in trafic pentru control, un barbat de 49 ani, din Onesti, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza orasului.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 4 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Actiuni Speciale, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu au prins in flagrant un tanar, de 18 ani, din Dumitrita, care conducea un autoturism pe raza localitatii Budacu de Sus, fara sa detina permis de conducere.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca tanarul ar fi sustras autoturismul de pe raza comunei Dumitrita.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si furt in scop de folosinta.

 

***

 La data de 4 noiembrie a.c., politia a fost sesizata de un barbat, de 62 ani, din Bistrita, despre faptul ca in timp ce se deplasa in calitate de biciclist, prin localitate, ar fi fost colizionat de un autoturism condus de o persoana necunoscuta, care ar fi parasit locul accidentului.

 Accidentul s-a soldat cu ranirea usoara a biciclistului.

 In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat soferul in cauza, ca fiind un barbat, de 30 ani, din Bistrita.

 Politistii Biroului Rutier efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

 

0 comentarii1400 vizualizări05 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0