Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
UPDATE: Urmarit international, depistat de politistii bistriteni.

La data de 2 octombrie a.c., barbatul, de 30 de ani, din Uriu a fost prezentat Curtii de Apel Cluj, care a dispus fata de acesta masura arestarii pe o durata de 30 de zile, in vederea predarii catre autoritatile judiciare din Marea Britanie. In prezent, acesta se afla incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

 

UPDATE: Politistii Serviciului Rutier au depistat, urmarit si incatusat un tanar care a pus in pericol siguranta traficului rutier.

 La data de 2 octombrie a.c., a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a tanarului, de 24 ani, din Galatii Bistritei, pentru savarsirea infractiunilor de: conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si ultraj.

 Ulterior, acesta a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita, fiind dispusa  arestarea  preventiva pe o perioada de 30 de zile.

 

          Surprinsi de politisti in timp ce sustrageau arbori.

 La data de 2 octombrie a.c.,  politistii de actiuni speciale i-au surprins in flagrant pe doi barbati, de 34 de ani, respectiv 32 de ani, ambii din Budacu de Sus, in timp ce sustrageau arbori, respectiv 6,5 mc material lemnos, din fondul forestier al localitatii Budacu de Sus.

 Cercetarile continua de Serviciul Ordine Publica, fiind intocmit dosar penal pentru furt de arbori.

 

 

Accident rutier soldat cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

 La data de 2 octombrie a.c., un barbat, de 45 ani, din Tirgu-Mures, in timp ce conducea un autoturism, la iesire din localitatea Teaca a accidentat un animal. In urma accidentului, autoturismul a fost avariat. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool in aerul pur expirat.

 Cercetarile continua de Sectia 1, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore de politistii de investigatii criminale si sunt cercetate pentru infractiunile de tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente si distrugere.

 La data de 1 octombrie a.c., a fost sesizat faptul ca, pe raza municipiului a avut loc un accident rutier. La fata locului, politistii au stabilit ca in localitatea Viisoara, un taximetru a intrat in coliziune cu o caruta, iar intre persoanele implicate a izbucnit un conflict in urma caruia au fost avariate usor 3 taximetre. Cei implicati s-au agresat reciproc fara a necesita transportarea vreuneia la unitati medicale pentru ingrijiri de specialitate.

 Politistii au aplanat scandalul iscat intre cele doua grupuri de persoane care se aflau in patru carute, respectiv patru taximetre. De asemenea, au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de doi conducatori auto, ambii de 29 de ani, din localitatile Blajenii de Jos, respectiv Viisoara si un carutas, de 25 ani, din Recea, judetul Cluj.

 La data de 2 octombrie a.c., cei trei au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de luare a unei masuri preventive, fiind dispusa masura controlului judiciar fata de tanarul de 25 de ani.

 In continuarea cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si retinut pentru 24 de ore inca doi tineri, de 19 ani, respectiv 24 de ani, amandoi din Recea, judetul Cluj, fiind cercetati pentru infractiunile de tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente si distrugere.

 Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale.

 

Actiuni preventive  in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 La data de 2 octombrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 In acest sens, au fost efectuate controale si verificari de specialitate pe raza municipiului Bistrita, ocazie cu care au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale conform Legii12/1990, in valoare de 5.000 lei si a fost confiscata valuta in suma de 110 euro, aferenta a doua operatiuni valutare, identificate in flagrant.

 

 

Politistii au identificat un tanar care este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului

 La data de 2 octombrie a.c., o femeie, de 61 ani, din Susenii Bargaului, a sesizat faptul ca in timp ce se deplasa pe o bicicleta, pe DN17, ajunsa la intersectia cu un drum satesc, i-a fost taiata calea de catre un autoturism de culoare rosie care se deplasa pe aceeasi directie de mers si care a virat brusc dreapta fara a semnaliza. Femeia a incercat sa evite impactul, moment in care s-a dezechilibrat si a cazut, fiind ranita usor.

 In urma verificarilor si investigatiilor efectuate, politistii au identificat autoturismul in cauza si pe conducatorul acestuia, respectiv un tanar, de 19 ani, din Muresenii Bargaului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 2, fiind intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

 

ATENTIE CARUTASI - respectati regulile de circulatie pe drumurile publice!

Nu puneti in pericol siguranta celorlalti participanti la traficul rutier!

  La data de 2 octombrie a.c., pe DJ 151, in Vermes, un autoturism care era condus de un barbat, de 45 de ani, din Singeorzu Nou si care circula pe directia de mers Lechinta spre Vermes a intrat in coliziune cu un atelaj hipo, care circula pe aceeasi directie de mers.

 In urma accidentului, carutasul, un barbat, de 49 ani, din Vermes a cazut din caruta, fiind ranit usor. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat 1,39 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, soferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 Cercetarile continua de catre politistii din Beclean care au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

ATENTIE CARUTASI !!!

 RISCATI AMENDA DE LA 1305 lei -2900 lei (9-20 pct. amenda)

ART. 165 din HG 1391/2006


    (1) Conducatorul vehiculului cu tractiune animala este obligat:
   a) sa aiba asupra lui actul de identitate, certificatul de inregistrare, iar pe vehicul montate placutele cu numarul de inregistrare;

  b) sa conduca animalele astfel incat acestea sa nu constituie un pericol pentru el si ceilalti participanti la trafic;

    c) sa nu opreasca sau sa stationeze pe partea carosabila a drumului public;
    d) pe timpul opririi sau stationarii pe acostament ori in afara partii carosabile, animalele trebuie sa fie legate astfel incat acestea sa nu poata intra pe partea carosabila;
    e) sa nu conduca vehiculul cand se afla sub influenta alcoolului, a produselor sau substantelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora;
    f) sa semnalizeze schimbarea directiei de mers cu bratul si sa se asigure ca din fata sau din spate nu circula vehicule carora le poate pune in pericol siguranta deplasarii;

    g) de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa sa nu circule pe drumurile publice fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante si fara ca vehiculul sa aiba in partea din fata un dispozitiv cu lumina alba sau galbena, iar in partea din spate un dispozitiv cu lumina rosie, amplasate pe partea laterala stanga;

    h) sa nu paraseasca vehiculul sau animalele ori sa doarma in timpul mersului;
    i) sa nu transporte obiecte care depasesc in lungime sau in latime vehiculul, daca incarcatura nu este semnalizata ziua cu un stegulet de culoare rosie, iar noaptea sau in conditii de vizibilitate redusa cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat in partea din spate a incarcaturii;

  j) sa nu circule cu animale care insotesc vehiculul, daca acestea nu sunt legate de latura din dreapta a vehiculului sau de partea din spate a acestuia, cat mai aproape de partea dreapta. Legatura nu trebuie sa fie mai mare de 1,5 m;
    k) sa nu patrunda pe drumurile modernizate sau pietruite cu rotile vehiculului murdare de noroi;

    l) sa nu transporte in vehicule persoane care stau in picioare;
    m) sa nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice.
    (2) Conducatorul de trasura care efectueaza transport public de persoane este obligat sa circule in conditiile stabilite in licenta de autoritatea competenta.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2821 vizualizări03 octombrie 2018




rss 2.0
rss 2.0