Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Accidente rutiere produse pe fondul nerespectarii regulilor de circulatie.

La data de 6 august a.c., un barbat, de 33 ani, din judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15 A, avand directia de mers spre Reghin, pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba la dreapta, a pierdut controlul acestuia, a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu o autoutilitara, condusa de un tanar, de 22 ani, din judetul Mures.

Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea usoara a soferului de 33 ani si a unei femei, de 28 ani, pasagera in autoturism.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

In cauza, politistii Serviciului Rutier efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

***

La data de 6 august a.c., un barbat, de 35 ani, din Muresenii Birgaului, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Viisoara, cu directia de mers spre Crainimat, a efectuat un viraj la dreapta fara sa se asigure corespunzator, intrand in coliziune cu un moped, care circula regulamentar, condus de un barbat, de 62 ani, din Teaca.

Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea mopedistului, care a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetarile continua de catre politistii Biroului Rutier pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

***

 

La aceeasi data,  6 august a.c., un barbat, de 66 ani, din Josenii Birgaului, in timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe fondul neacordarii de prioritate la iesirea din parcarea unui supermarket de pe raza municipiului Bistrita, a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar.

In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unei femei, pasagera in autoturismul condus de barbatul de 66 ani.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Politistii rutieri au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pentru a ajunge in siguranta acasa la familiile dumneavoastra, CIRCULATI PRUDENT SI RESPECTATI REGULILE DE CIRCULATIE!

 

 

Pieton accidentat grav de un autoturism, in timp ce traversa strada neregulamentar.

 La data de 6 august a.c., un barbat, de 58 ani, din Livezile, in timp ce era angajat in traversarea neregulamentara a strazii, a fost surprins si accidentat de un autoturism, condus de un barbat, de 40 ani, din judetul Timis.

 In urma impactului a rezultat ranirea grava a pietonului, care a fost transportat la spital, pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 De asemenea, conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

Pentru prevenirea unor tragedii, politistii rutieri fac urmatoarele recomandari pietonilor:

Traversati drumul public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista.

Nu traversati niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat.

Asigurati-va permanent, chiar si atunci cand va aflati pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens).

Nu traversati prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

Nu va deplasati pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), deplasati-va pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia.

De asemenea nu lasati copiii sa traverseze singuri. Acestia sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! - copiii imita comportamentul rutier al adultilor.

 

Tanar cercetat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, retinut pentru 24 ore.

La data de 6 august a.c., un tanar, de 19 ani, din Agrisu de Sus, in timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, care face legatura intre localitatile Mires si Piatra, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un copac din afara partii carosabile.

Accidental rutier s-a soldat cu decesul unui barbat, de 55 ani, ranirea grava a unei femei, de 57 ani si ranirea usoara a unui tanar, de 20 ani, toti avand calitatea de pasageri in autoturismul in cauza.

Tanarul de 19 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fata de tanarul de 19 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

Acesta urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, cu propunerea luarii unei masuri preventive.

 

Barbat cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influenta alcoolului.

 La data de 6 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 47 ani, din Micestii de Campie, care conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2800 vizualizări08 august 2018




rss 2.0
rss 2.0