Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Iulie 2019 - 18848 vizitatori azi
Barbat retinut pentru 24 de ore, banuit de comiterea mai multor infractiuni.

La data de 5 august a.c., politia a fost sesizata despre faptul ca o persoana necunoscuta ar fi folosit un pistol cu gaz iritant lacrimogen in proximitatea sectiei de psihiatrie din Bistrita. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale impreuna cu politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au demarat efectuarea de cercetari, intocmind un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au identificat un barbat, de 44 ani, din Beclean, banuit de comiterea faptelor.

 In urma extinderii investigatiilor, s-a stabilit ca, barbatul in cauza ar fi patruns in incinta sectiei, unde prin violente fizice ar fi constrans o pacienta sa plece de acolo, urcand-o intr-un autoturism, parcat in afara sectiei.

 Avand in vedere faptul ca, tanara s-ar fi impotrivit si ca era pacienta spitalului, angajatii sectiei au intervenit, moment in care, barbatul de 44 ani i-ar fi amenintat cu un pistol neletal supus autorizarii, executand ulterior un foc de arma catre acestia.

 Politistii au actionat cu operativitate, astfel ca, in cursul aceleiasi zile, fata de barbatul de 44 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, lipsire de libertate in mod ilegal, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uzul de arma fara drept si tulburarea linistii si ordinii publice. Acesta urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu propunerea luarii unei masuri preventive.

 Activitatea s-a desfasurat cu sprijinul politistilor Serviciului Criminalistic si ai celor din cadrul Politiei orasului Beclean.

 

Infractiuni rutiere constatate in trafic de politisti.

La data de 3 august a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un barbat, de

40 ani, din Rebrisoara, care conducea un moped prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii rutieri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 4 august a.c., pe DN 17, prin localitatea Reteag, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un barbat, de 69 ani, cu domiciliul in Australia, care conducea un autoturism cu viteza peste limita legala.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

 

             Consecintele nerespectarii normelor rutiere!- Alegeti viata si siguranta dumneavoastra!

La data de 5 august a.c., un barbat, de 59 ani, din comuna Tiha Birgaului, in timp ce conducea un moped pe DJ 173 B, prin localitatea Tarpiu, a pierdut controlul acestuia, cazand pe partea carosabila.

 Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea barbatului de 59 ani, care a fost transportat la spital pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca mopedul in cauza nu este inmatriculat, iar barbatul nu detine permis de conducere.

 Politistii rutieri din Nasaud au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat.

 

***

 

In noaptea de 5/6 august a.c., aflandu-se in executarea serviciului de patrulare, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat pe raza localitatii Maieru, un autoturism colizionat cu gardul unui imobil, la fata locului gasind un tanar, de 19 ani, din localitate.

 Astfel, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca un tanar, de 20 ani, din Maieru ar fi incredintat autoturismul in cauza unui alt tanar, de 20 ani, tot din Maieru, despre care cunostea ca nu detine permis de conducere. Cel din urma a circulat cu autoturismul pe o distanta de 3 km, avandu-l pasager pe tanarul de 19 ani, gasit la fata locului.

 Dupa parcurgerea celor 3 km, tanarul de 20 ani, a parcat autoturismul, lasand cheile in contact, moment in care tanarul de 19 ani s-a urcat la volanul acestuia, iar dupa parcurgerea unei distante, a pierdut controlul, intrand in coliziune cu gardul unui imobil de pe raza localitatii Maieru.

 In cazul tanarului de 19 ani, aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 De asemenea, cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca cei doi tineri, de 19, respectiv 20 ani, nu detin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si furt in scop de folosinta.

 

 

               Peste 110 mc de material lemnos achizitionat si comercializat fara respectarea prevederilor legale in domeniul silvic.

 In perioada 2-3 august a.c., politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice, in colaborare cu specialistii Garzii Forestiere au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe raza judetului.

 Actiunea a avut scopul de a verifica modul de respectare a legislatiei din domeniul comercializarii materialului lemnos.

 Astfel, in urma unor controale si verificari de specialitate, s-a constatat ca un agent economic din Tiha Birgaului ar fi achizitionat cantitatea de 116,47 mc de material lemnos, in valoare totala de peste 38 784,51 lei, fara respectarea prevederilor legale.

 Din verificarile efectuate, s-a stabilit ca materialul lemnos provine din fondul forestier al comunei, care are destinatia exclusiva pentru nevoile cetatenilor din comuna si nu pentru comercializare si debitare de catre agenti economici autorizati in domeniul forestier.

 Fata de agentul economic a fost luata masura sanctionarii contraventionale, conform Legii 171/2010, cu amenda in valoare de 6000 lei. Totodata a fost confiscata valoarea materialului lemnos in cauza.

 

 

Actiuni pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

Sambata, 4 august a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pe raza intregului judet, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 Actiunea a avut scopul de a verifica modul in care sun respectate normele legale referitoare la realitatea cheltuielilor inregistrate in contabilitate.

 Astfel, cu ocazia controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate, politistii au aplicat 8 sanctiuni contraventionale, conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 20 000 lei.

 

 

 

0 comentarii1351 vizualizări06 august 2018
rss 2.0
rss 2.0